![]() |
![]() |
-Gość_Piotrek- |
![]()
|
Goście ![]() |
cześć
mam potrzebę napisania bota, który będzie się łączył z konkretną stroną w zadanych odstępach czasu, nie mam pojęcia jak go napisać. w sumie chodzi tylko o to, aby wywoływał link raz na jakiś czas [ odświeżał stronę ] i chodził sobie w tle. chyba to jest prosty problem dla was, ale ja kompletnie się nie znam ![]() dzięki za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. cron
![]() 2. tworzysz skrypt php z pętlą nieskończoną i uruchamiasz na serwie... on działa działa i go zabija... powoli dobiera mu się do grdyki... gryzie... zabija ![]() Seth chyba napisał klasę do uruchamiania daemona na Uniksach. JESZCZE nie testowałem, ale dobrze, że mi przypomniałeś ![]() -------------------- |
|
|
-Gość_Piotrek- |
![]()
|
Goście ![]() |
ok, ale jak strorzyć ten skrypt, i wolałbym coś pod windę, na moim solarisie nie mogę takich rzeczy robić, zresztą najchętniej bym umieścił ten skrypt na serwerze www i go z tamtego miejsca uruchamiał - to by było najlepiej, nie generowałbym
![]() dziwne , że nikt się nie czepił, że może mi to potrzebne do jakiś przekrętów ![]() można by takim skryptem floodować chyba? ![]() zresztą nie o to mi chodzi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
potecjalnie wszystkie "pytania" moga sluzyc do niecnych celów.
Na while to troche kamikadze.. ![]() D. Seth'a dziala tylko pod linuxem (?) jak to Twoj serwer to ustaw sobie "automatyczne uruchamianie" windowsa, zeby Ci odpalal plik co iles tam (zapomnialem jak to sie wabi ![]() |
|
|
-Gość_Piotrek- |
![]()
|
Goście ![]() |
harmonogram zadań?
spoko ![]() myślałem o czymś innym, ale to pewnie się sprawdzi, jeśli da się ustawić co kilka sekund, najwyżej zrobię batcha jakiegoś ![]() ale to miało być w php ![]() |
|
|
-Gość_Piotrek- |
![]()
|
Goście ![]() |
![]() ale jak wywołać link ze skryptu? albo jak zmusić przeglądarkę do ciągłego odświeżania? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprosciej to mozesz zrobic na ramkach, w glownej ramcje ustawiasz w META refersh na x sekund a w child src dajesz adres strony do odswierzania, powinno zadzialac
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 5 Dołączył: 8.07.2004 Skąd: gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Gość_Piotrek @ 2006-04-25 07:47:23) albo jak zmusić przeglądarkę do ciągłego odświeżania? Firefox + Reload Every i ustawias sobie co ile sekund ma Ci odświeżać daną stronę... -------------------- Sygnaturkę ukradli
|
|
|
-Gość_Piotrek- |
![]()
|
Goście ![]() |
dzięki
![]() wypróbuję reload every |
|
|
-Gość_Piotrek- |
![]()
|
Goście ![]() |
spoko, działa tak jak chciałem.
dzięki człeniu ![]() teraz wracam do podboju świata. |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(hwao @ 2006-04-24 19:14:13) Na while to troche kamikadze.. ![]() set_time_limit(0) -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
Cytat(Athlan @ 2006-04-25 14:10:18) Cytat(hwao @ 2006-04-24 19:14:13) Na while to troche kamikadze.. ![]() set_time_limit(0) Tak wiem, ale nie wydaje mi sie to najbardziej efektywnym rozwiazaniem ![]() Pozatym ładnie by bylo dorzucic ignore_user_abort" title="Zobacz w manualu php" target="_manual() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:45 |