![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mój problem wygląda tak: Kod <? session_start(); $_SESSION['abc'] = "7"; $abc = 1; echo $_SESSION['abc']; ?> Echo pokazuje mi wartość 1. Nie wiem dlaczego zmienna $abc przeciąża wartość zmiennej sesji. U mnie na php 5.0.5 działa poprawnie, zmienne sesji nie są przeciążane, ale na innych serwerach (np php 5.1.1) już są. Wydaje mi się, że jest to sprawa jakieś zmiennej w konfiguracji php, ale nie wiem jakiej i czy da się ją ustawić za pomocą pliku .htaccess Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
track_vars lub register_globals
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, zadziałało ustawienie w .htaccess:
Kod php_flag register_globals off php_flag track_vars off Ale w ten sposób mam na serwerze włączoną domyślną obsługę php4. Jeżeli chcę mieć php5 muszę dodać: Kod AddHandler application/x-httpd-php5 .php .php4 .php3 .phtml A wtedy już znowu pojawiają się przeciążenia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:33 |