![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Wszystkich.
Mam do Was takie pytanie. Jakim budżetem trzeba dysponować do zbudowania średniej wielkości serwisu ogłoszeniowego ? Znając życie zaraz pojawi się pytanie, co to jest średniej wielkości ![]() Nie mówię o darmowych CMS'ach, wszystko piszemy "od nowa ![]() 1 000zł , 2 000zł, 5 000zł, 10 000zł czy więcej ? Wg mnie powinno się udać zbudować taki serwis w granicach 5 000zł. Licząc 2 (zaprzyjaźnionych) programistów i grafika, czas pisania +- miesiąc = ok 5 000zł. Jestem ciekawy waszych głosów. Serdecznie pozdrawiam, Bart. -------------------- Wynajem: stancje pokoje mieszkania
Strony WWW: WebDesign Kamieniarstwo, granit |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Idąć za Joelem Spolskim, czas realizacji = 3 * przewidywany czas
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
IMHO najwiecej wydasz na reklame... na poczatek kup z 10 voucherow adwords (~300zl) co da ci 1700zl na reklame w google, kup z 10 linkow pozycjonujacych z dobrym PR[5-6] (~150zl miesiecznie), noi standardowa reklama typu bannery/bilbordy/intersitial. tu wydasz okolo 500zl miesiecznie... za ten 1000zl mozesz miec dobrze rozreklamowana strone, a dzieki linkom pozycjonujacym i reklama adwords trafisz wysoko do google`a
![]() -------------------- *Note: No animals were killed durning the construction of this post.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
2 programistów + grafik + ty = 4 osoby
5 000 / 4 = 1 250 zł na głowę za miesiąc roboty. Sądzę że z takim budżetam można zbudować średni serwis ogłoszeniowy, zakładając że wszystko (hosting, oprogramowanie do pisania aplikacji etc. ) już macie. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:16 |