![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: Bulowice nearby Wadowice (E), Oświęcim (W) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przed chwilą dla przypomnienia sobie kawałów o Chucku wszedłem na chucknorris.mocny.com i od ostatniej wizyty strona się zmieniła. Mam pytanie: jak osoby piszące tą stronę "poradziły sobie" przed kopiowaniem ich tekstu. Co odpowiada za to, że klikając zamiast zaznaczania jest hover (poznając po łapce)? Jak sobie z tym poradzili? Nie mogę się doszukać tego w źródle...
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm, nie wiem jak to zrobili, nie moge odnależć skryptu za to odpowiedzialnego. Ale to działa tylko w Internet Explorerze, więc to żadne zabezpieczenie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
odpowiedź jest jedna: poradzili sobie kiepsko. Wystarczy objerzeć stronę w FF zamiast w IE, i można sobie dowoli kopiować.
W IE, możesz np. wcisnąć Ctrl+A, możesz też zacząć zaznaczanie tekstu powyzej głownego menu. Mozesz to pewnie zrobic na jeszcze kilka sposobow :) Mi bardziej wyglada to na blad w skryptach niz zabezpieczenie przed kopiowaniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 402 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jep. bo to blad na stronie ;] otwieraja link dla banera i nie zamykaja znacznika.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: Bulowice nearby Wadowice (E), Oświęcim (W) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Vogel @ 2006-04-21 21:27:43) jep. bo to blad na stronie ;] otwieraja link dla banera i nie zamykaja znacznika. Wielce prawdopodobnie, że zrobili to z premedytacją ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:42 |