![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Robię stronkę opartą o ramki. Po lewej stronie mam ramkę o nazwie menu. Gdy stworzyłem formularz logowania to chcę aby po kliknięciu na przycisk "Logowanie" wykonywał się skrypt logowania (i on sie wykonuje ) i dodatkowo by to samo kliknięcie zmieniało menu po lewej stronie. Plik zawierający menu przy starcie strony to menu.html a plik który powinien sie otworzyć po kliknięciu na "Logowanie" to menu2.html. Pewnie pasuje jakoś skojarzyć naciśnięcie przyciksku z wykonywaniem skryptu i z uruchomieniem strony. Próbowałem tak: ale to zmieniało mi menu tak jak chcę tylko znowy skrypt logujący się nie uruchamia. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w formularzu logowania dodaj:
! nie testowane, pisane z głowy. Daj znac jak nie bedzie OK, pomyslimy dalej :) P.S. action="czlonek.php" --> no, roznie mi sie zdarzalo nazywac pliki, ale zeby tak? :P |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesteś MASTER
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam PS. Jeszcze mam pytanko. WSzystko sięzmienia tak jak planowałem, tylko podamiana następuje zawsze kiedy ncisknę przycisk "Logowanie". A nie wiesz czsem jak należy zmodyfikować, aby ta podmiana była wykonywana tylko podczas prawidłowego logowania? Nie wiem jak sa zrobione profesjonalne stronki z logowaniem, gdzie podczas złego logowania stronka wraca do formularza logowania a podczas prawidłowej weryfikacji przechodzi w inne miejsce? Ale własnie coś takiego chciałbym osiągnąć. Ten post edytował pstawik 24.04.2006, 20:34:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, w takim razie musisz to rozegrać trochę inaczej.
1. AJAX a) submit formularza b) przeslane danych na serwer, sprawdzenie i odpowiedz c) jezeli odpowiedz OK przeladowujesz ramke po lewej, jezeli nie pokazujesz info o bledzie logowania. 2. N0-AJAX :) a) w dokumencie wyświetlającym formularz musisz wiedziec jaki jest stan formularza (wyswietlony, nieudana proba logowania, udane logowanie) b) jak juz to wiesz, gdy wyswietlasz to co ma byc pokazane po udanym logowaniu dajesz w <body onload=""> tego dokumentu to co masz teraz w <form onsubmit=""> w duuuuuzym uproszczeniu:
pozdr. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:56 |