![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Istnieje jakiś skuteczny sposób na zabezieczenie plików przed ich HotLink-owaniem.
Mam dwa serwery na jednym stronę na drugim pliki. Chciałbym by pliki z drugiego serwera mogły być pobierane tylko z strony mojego serwisu. Najlepiej gdyby dało się do katalogu z plikami wrzucić wpis do .htaccess który by zezwalał na pobieranie plików tylko z określonej strony lub domeny. np. Kod deny from all allow from 000.000.000.000 coś takiego wpisując ip serwera gdzie jest strona www czy to by rozwiązało sprawę i pozwoliło pobierać pliki tylko z mojego serwisu przez link? Ten post edytował nido 21.04.2006, 15:04:07 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W czasie, który zmarnowałeś na napisanie tego posta już byś sprawdził, czy ten sposób jest dobry czy nie. Zwłaszcza, że podałeś gotowe rozwiązanie.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no właśnie sprawdziłem i ten sposób nie działa
wyskakuje "zakaz dostępu" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To wszystko działa
![]() podaj w allow from 000.000.000.000 ip swojejgo servera i bedzie działać. Ale wsumie chodzi o dostęp z twojeje strony do pliku a nie z całego servera to niewiem. -------------------- Robie to co lubie, lubie to co Robie
|
|
|
![]()
|
|
oto chodzi ze sprawdzilem
zadzialalo jesli wpisalem moj ip ale to logiczne wpisujac ip serwera ze strona nie pozwal pobrac plikow z serwera z plikiami zaleznosc jest tak pliki.serwer.pl/jakis katalo - tu sa pliki serwer.pl/ - to jest serwer www gdzie sa linki do plików a na nim link np. pliki.serwer.pl/jakis katalo/film.avi Ten post edytował nido 21.04.2006, 16:01:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeciez strone (i wszelkie do niej pliki) pobiera uzytkownik, a nie serwer, wiec taki sposob nie ma prawa dzialac, co tez bardzo poslusznie wykonuje.
Zabezpieczenie przed hotlinkowaniem opiera sie na sprawdzaniu referera, wiecej szczegolow na stronie, ktora wie wszystko ![]() -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
no tak doszedłem do kolejnej opcji tylko nie wiem czy dobrze jej używam
Kod RewriteCond %{HTTP_REFERER}!^http://(www\.)?strona\.pl ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:26 |