![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 167 Pomógł: 2 Dołączył: 15.02.2004 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Bardzo proszę o pomoc. Przegooglowałem prawie całą noc i nie mogę znaleźć sposobu na wyświetlenie zawartości (label) drzewa (tree) w skrypcie Java Script.
Np. w przypadku takiego kodu: Kod <caption id="pcaption" label="To jest przyklad" /> wystarczy, że zrobię: Kod alert(document.getElementById('pcaption').label); i wyświetla mi "To jest przyklad" czyli wszystko OK. Jednak problem zaczyna się z drzewami: Kod <tree id="gosp" flex="1"> <treecols> <treecol flex="2" id="a" label="Pole A" primary="true" width="50" /> <treecol flex="1" id="b" label="Pole B" width="150" /> <treecol flex="1" id="c" label="Pole C" width="50" /> </treecols> <treechildren> <treeitem> <treerow id="row"> <treecell label="1" /> <treecell label="to jest pole A" /> <treecell label="to jest drugie pole A" /> </treerow> </treeitem> <treeitem> <treerow id="row"> <treecell label="2" /> <treecell label="to jest pole B" /> <treecell label="to jest drugie pole B" /> </treerow> </treeitem> </treechildren> </tree> I teraz problem: jak wyświetlić label drugiego wiersza pola drugiego czyli tekst: "to jest pole B"? Bardzo proszę o pomoc. Nigdzie nie mogę znaleźć rozwiązania. Jesteście moją ostatnią nadzieją? Ps: od czego jest atrybut: 'flex'? Ten post edytował Martio 21.04.2006, 03:16:19 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Document Object Model. Zwróć szczególną uwage na .childNodes[].
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Skąd: Columbus Georgia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
i na dodatek mająca tyle wspólnego z XUL... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:14 |