![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 0 Dołączył: 23.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Nie pisze aby pytac o funkcje i czemu nie dziala mi dany kod, ale aby spytac sie jak nasłuchiwac... nasłuchiwac odpowiedzi z danego zrodła. Chce przeprowadzic testy kilku swoich skryptow za pomoca Apache Benchmark. Postanowilem, ze zamiast, za kazdym razem wlaczac Wiersz Polecen i wklepywal tekst, poprostu napisze odpowiedni skrypt, ktory zrobi to za mnie. Postanowilem wykorzystac funkcje system();
Cytat $elo -- 1 $cos -- string(0); Wpisujac to samo w wierszu polecen dziala bez problemu. Potem odnalazłem funkcje popen(); do otwierania procesów. To takze, jednak nie dzialalo jak potrzeba. Nie szukam gotowego rozwiazania, ale podpowiedzi. Jakiej funkcji uzyc aby wykonac podane zadanie, a nastepnie zwrocic string, taki jaki zwraca ab.exe w Wierszu Polecen. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ab.exe -parametry > nazwa_pliku
teraz to uruchom w php (exec czy innym) i w 'nazwa_pliku' bedziesz mial to co ab wyswietla na ekranie. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 0 Dołączył: 23.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, tutaj mozna i tak, ale nie da inaczej? :|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:05 |