![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 3 Dołączył: 4.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem - zawsze aplikacje pisze lokalnie u siebie na laptopie zeby miec ja zawsze ze soba, potem przenosze na serwer testowy, do ktorego ma dostep klient. nigdy nie mialem problemów z przenisonami, na obu komputerach jest zainstalowany serwer LAMPP tylko na laptopie w wersji dla Windy, a na serwerze dla Linuxa. Wczesniej mialem problem z htaccess - ale to juz dziala, teraz mam problem ze skryptem zmieniajacym wielkosc obrazka pobieranego z BLOBa z bazy... ponizej kod:
w pliku functions.php jest laczenie z baza i kilka innych funkcji nie uzywanych w tym skrypcie... problem polega na tym ze ten kod dziala pieknie na windowsie, a nie chce dzialac na linuxie, gdy klikne w firefoxie - view image, pokazuje mi tylko i wylacznie adres do strony w miejscu gdzie poinien byc obrazek, czy ktos ma jakies pomysly co to moze byc ![]() z gory dzieki mac ## EDIT znalazlem cos wiecej: kiedy podejrzalem kod tego pustego jpg-a tylko z adresem url pokazalo mi sie:
wyglada to wiec na problem z zapchana pamiecia podreczna.... czy ktos ma pomysl jak jak wyczyscic ? :-) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Sam sobie odpowiem i zostawie dla potomnych.....
zalatwilo sprawe Ten post edytował pixsoul 20.04.2006, 11:17:09 -------------------- Personal portfolio: www.ziehlke.com
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:00 |