![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam zaprojektowany diagram czynności, ale niewiem jak umieścić w nim komunikat, który ukazuje się po wykonaniu pewnej czynności, czy może na tym diagramie nie umieszcza sie komunikatów?. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ale co to ma do php Pro? Przenoszę
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możej dodaj odpowiednie węzły decyzyjne? Albo nawet jeden wystraczy?
Kod __________ ___________ |czynność| -- /\ -- [coś się stało] -- |komunikat| \/ | | | | __________________ -- [nic sięnie stało] -- |kolejna czynność| Mam nadzieje że łapiesz o co mi chodzi. Przydałby się rysunek, ale nie chce mi się, a grafik i tak ze mnie kiepski ![]() Ten post edytował sztosz 20.04.2006, 10:03:44 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze mnie zrozumiałeś, węzły decyzyjne mam, chodzi mi tylko w jaki sposób na diagramie przedstawić komunikat czy jako zwykłą czynność ,czy jest jakiś specjalny element diagramu czynności żeby to przedstawić.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Źle cie zrozumiałem
![]() Bazując na Książce "Zrozumieć UML 2.0" wydawnictwa Helion, wydaje mi się że nie ma jakiejś specjalnej notacji/obiektu do wyswietlania komunikatów, to jest po prostu zwykła czynność. A to czy nazwiesz ją "Wyświetlenie Komunikatu", czy "Wyswietlenie komunikatu o treści: <<BLE BLE>>" to już zależy od twoich potrzeb. Ale jeszcze sprawdzę dokładnie w specyfikacji UML'a bo nie jestem jakiś specem, a nie chciałbym wprowadzić w błąd ![]() UPDATE: No i nie znalazłem, ale mogłem coś przeoczyc ![]() Ten post edytował sztosz 20.04.2006, 13:01:06 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:14 |