![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki ciąg znaków
1. Kod Prg.c_ivip1d.c_ivip9e.c_ivnjha i takie info w bazie id||parametry np Kod c_ivip1d || ISBN;Okładka;Ilość stron; - tego i chcę teraz zrobić tak ze skrypt przeszuka najbardziej pasujący ciag do tego w tej tabeli z tego co ja mu podaje, i zwrócił np. to ISBN;Okładka;Ilość stron; . ja to widze tak ze skrypt leci od tylu najpier sprawdza czy w bazie jest to c_ivnjha jak nie ma to idzie do tytulu i dalej szuka az znajdzie. wie ktos jak to zrobić ja chce to zrobic forem,explode i count'em ... Ten post edytował acztery 19.04.2006, 23:50:04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz wymyslić jakiś system podziału tego stringa, bo tworzenie wszelkich kombinacji jest nieefektywne. Potem:
P.S. explode" title="Zobacz w manualu php" target="_manual('.', $string); A potem dynamicznie (i z urzyciem zmiennych php) tworzysz coś podobnego:
Podałem sposób z LIKE, bo nie wiem, co ty rozumiesz poprzez Cytat najbardziej pasujący ciag
Ten post edytował LBO 20.04.2006, 00:01:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem co to like .... ale dzieki za podpowiedz
![]() Pozatym OR odpada z gry po jedna id moze przybrac inne parametry a 2 jeszcze inne. narazie mam cos takiego ale nie dziala tak jak ma function atribute($product_id) {
Ten post edytował acztery 20.04.2006, 00:39:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 15:08 |