![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam takie pytanie z czystej ciekawości... mam baze danych w niej 1 tabela ktora ma 3 kolumny - A B C i teraz w kolumnie A jest wartość aaa w kolumnie B jest wartość bbb w kolumnie C jest wartość ccc robie formularz w htmlu który bedzie modyfikował te wartości przez UPDATE, ale wszystkie 3 (wpisujący może zmodyfikować albo pole A albo B albo C albo dowolną ich kombinacje) i teraz, przekazane przez formularz dane do zapytania UPDATE - jeśli zmodyfikuje wartość AAA i CCC (dla przykładu) to czy UPDATE nie zmodyfikuje mi pola BBB również - a jak na podanym przykładzie widać, nic nie jest wpisane w pole B więc jeśli zmodyfikuje się też wartość BBB to zostanie ona usunięta i zastąpiona pustym ciągiem (bo nie została wpisana żadna wartość do formularza) ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2004 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.webdeveloper.pl/manual_mysql/sh..._pl.html#UPDATE
Poczytaj dokumentacje. Manual prawdę Ci powie. -------------------- notDevBlog - devblog.luinnar.com
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdziłem - musze wszystkie pola wpisywać od nowa takie same jak były by UPDATE ich poprostu nie wywalił w przypadku ppozostawienia pustego pola w formularzu...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:40 |