![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 7 Dołączył: 23.12.2005 Skąd: Wejherowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki oto fragment kodu:
Niestety zamiast id (wypozyczenia) wstawia mi sie tam id ale uzytkownika. Jak mozna temu zaradzic? Moze wogole te 2 zapytania da sie jakos w jedno zlaczyc? ![]() Tabele sa takie: Kod wypozyczenie: ----------------- *id <-- klucz *data_wypozyczenia *data_wydania *data_zwrotu *id_osoby *id_plyty Kod user ---------- *id <-- klucz *login *inne dane Kod plyty:
------- *id <-- klucz *id_kategori *nazwa *kod *numer *inne dane |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem w tym za dobry ale może w gre wchodzi przeplanowanie bazy danych tak aby istniały klucze główne dla 2 tabel np id_uzytkownik oraz id_wypozycznie ?
chodzi mi tutaj o nazwy tych kluczy. Ten post edytował lunlog 19.04.2006, 23:29:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 7 Dołączył: 23.12.2005 Skąd: Wejherowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie do konca rozumiem co masz na mysli. Wydaje mi sie ze proponijesz mi poprostu pozmienianie nazw kluczy? Jesli tak to nie jest to najlepszy pomysl, bo to by mnie kosztowalo duzo popraek
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi o to ze masz 2 nazwy takie same id w wyposarzeni i id w user
musisz jakos je rozruznic napisz select wyposarzenia.id from .......... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 04:06 |