![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 206 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a teraz mam taki problem.
mam kod i w nim onclick, wywolywana funkcja, w niej zapisuje czas STARTU, i teraz chce zeby w tym glownym kodzie wyswietlal mi sie czas jaki uplywa od zapisanego czasu STARTU Kod //glowny kod, ktorym onclick wywoluje funkcje aa()
//tu mial by byc pokazywany czas funcirion aa () { zapis czasu startu } -------------------- To ja invx sie nazywam ... przepraszam i dziekuje ...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat funcirion aa () Ty tak masz w kodzie, czy tylko teraz na potrzeby topicu takie glupoty piszesz? ![]() przenosze na js -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 206 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cos poradzilem, ale:
Kod function czas() { if( licznik_klikniec == 1 ) { czas_startu = new Date()-1; // alert(czas_startu); } teraz = new Date(); now = teraz - czas_startu; document.getElementById('test3').innerHTML = now; setTimeout( "czas()", 100 ); } function klik(id) { licznik_klikniec++; // alert(licznik_klikniec); czas(); } i teraz tak, najpierw onclick wywoluje sobie funckje klik(). licznik_klikniec uzyskuje przy pierwszym kliknieciu wartosc 1 wykonuje sie funkcja czas, ale wyswietla mi caly czas zero ... az do drugiego klikniecia, w tedy dopiero zaczyna sie czas() wykonywac z odswiezaniem i aktualizuje ladnie czas na biezaco. jak temu zaradzic aby od razu po pierwszym kliknieciu funkcja nie stalo na 0 tylko od razu zliczalu uplywajace milisekundy ![]() -------------------- To ja invx sie nazywam ... przepraszam i dziekuje ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
tu się kłania logiczne myślenie (ja z logiki mialem warunek
![]() przy pierwszym kliknieciu zwiększasz licznik klikniec o jeden i jego wartosc wynosi jeden. uruchamiasz też funkcję czas. w funkcji tej, jesli licznik klikniec jest rowny jeden, to ustawiasz czas_startu. potem jakies obliczenia i ustawiasz timeout na funkcje czas. jest tylko jeden tyci tyci problem. licznik klikniec ma ciagle wartosc 1 i za kazdym wywolaniem funkcji czas, bedzie ustawiany ponownie czas_startu. Ustawianie czasu startu musisz uzależnic od innej zmiennej. Ja bym ci proponowal uzaleznic to od zmiennej wlasnie czas_startu. Na poczatku skryptu (pozafunkcjami) ustaw ją na null. A w funkcji czas sprawdzaj, czy jest ona rowna null. jesli jest, to ją ustaw. I tak po pierwszym ustawieniu juz ona bedzie rózna od null i juz wiecej nie bedzie ustawiana ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
powiem szczerze ze nie rozumiem czego tak
![]() czego zawsze ma miec zmienna licznik wartosc 1 ![]() ale dziala ![]() ![]() i to sie teraz licyz ![]() -------------------- To ja invx sie nazywam ... przepraszam i dziekuje ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 17:19 |