![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Na wstepie zaznacze ze poczytalem troche na ten temat i wiem ze ciezko bedzie obejsc moj problem. Skrypt: Prosty Album ze zdjeciami. Wrzut zdjec przez przegladarke, kometarze, edycja zdjec itd. Problem: Podczas tworzenia "nowego albumu ze zdjeciami", skrypt tworzy nowy katalog z odpowiednimi prawami i wszystko bylo by dobrze gdyby nie fakt ze ownerem nie jest taki sam jak owner skryptu - mozna usunac katalog - ale zadnych innych modyfikacji nie mozna zrobic (o wrzuceniu zdjec nie wspominajac) Rozwiazanie: W momencie jak stworze recznie przez FTP katalog i nadam mu odpowiednie prawa (owner ten sam co skryptu) wszystko zaczyna pieknie grac Ale nie o takie rozwiazanie mi chodzi, ma to sie dziac po przez skrypt. Pytanie: Czy istnieje jakies rozwiazanie tego problemu? Z gory dzieki za pomoc ps.: Sprawdze jeszcze czy bedzie grac jak ustawie takiego samego ownera oraz grupe co tworzone katalogi, albo czeka mnie modernizacja skryptu. Mam nawet pomysl ale nie mam tyle czasu aby to zrobic (zdjecia w jednym katalogu + osobny katalog z plikami w ktorych bedzie lista plikow nalezacych do danego albumu = proste ale czasochlonne do napisania [btw. o mysql na tym koncie moge zapomniec]) Y. Ten post edytował ylither 19.04.2006, 11:01:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 11:59 |