![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 10 Dołączył: 24.01.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam! mam mały problem... pewnie jest to dziecinnie łatwe ale kombinuje i kombinuje:) Otóż:
mam tabele A2: id_przedmiotu|nazwa_przedmiotu|ilosc_glosow No i chce na stronce zrobic taka sonde jakie kto chce przedmioty(z checkboxami! czyli wybornie tylko jeden) no i zalozmy ze do A2 sa takie:
submit wysyla to sonda.php a w niej mam taki skrypcik:
I problem polega na tym, iż jak zaznacze np ostatnie 3 to do tabeli dodany zostaje głos tylko do ostatniego rekordu, jak zaznacze dwa pierwsze to do drugiego....itd.(czyli do ostatniego zaznaczonego) Proszę o pomoc:) pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienna 'sonda' musi być tablica bo w twojim przykładzie zapisuje się do niej tylko ostatnia zaznaczona wartość..
Zapis powinien tak chyba wyglądać. (..)name="sonda[0]" (..) (..)name="sonda[1]"(..) itd. A potem w kodzie php sprawdzasz czy dany element tablicy jest równy czmuś tam. czyli if ($sonda[0] == A2_1) { if ($sonda[1] == A2_1) { itd. -------------------- Robie to co lubie, lubie to co Robie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat z checkboxami! czyli wybornie tylko jeden w radio mozesz zaznaczyc tylko jeden. checkboxy zaznaczasz do bolu nie wplywajac na inne@maverickkk prawie dobrze, ale nie do konca. checkbox, gdy nie jest zaznaczony to sie nie wysle. @kusiu jak mowil maverickkk musisz nadac nazwe tablicową , ale tak: ...name="sonda[]".... dla kazdego checkboxa. jako value dla tych checkboxów nadaj id_przediotu: ..value="5"... //.... ...value="12"... a w php: w ten oto sposob zamiast x zapytan, zostanie wykonane tylko jedno -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 10 Dołączył: 24.01.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Cytat(nospor @ 2006-04-19 09:23:25) Cytat z checkboxami! czyli wybornie tylko jeden w radio mozesz zaznaczyc tylko jeden. checkboxy zaznaczasz do bolu nie wplywajac na inne@maverickkk prawie dobrze, ale nie do konca. checkbox, gdy nie jest zaznaczony to sie nie wysle. @kusiu jak mowil maverickkk musisz nadac nazwe tablicową , ale tak: ...name="sonda[]".... dla kazdego checkboxa. jako value dla tych checkboxów nadaj id_przediotu: ..value="5"... //.... ...value="12"... a w php: w ten oto sposob zamiast x zapytan, zostanie wykonane tylko jedno hmmm
w TEJ LINIJCE MAM BŁĄD...... ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat w TEJ LINIJCE MAM BŁĄD. i wlasnie w tej chwili trafia mnie szlak... uwierz, nie chcesz by trafil i ciebie więc szybko do jasnej ciasnej podaj konkretnie co za blad ci wyskakuje ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Cytat(nospor @ 2006-04-19 09:42:03) Cytat w TEJ LINIJCE MAM BŁĄD. i wlasnie w tej chwili trafia mnie szlak... uwierz, nie chcesz by trafil i ciebie więc szybko do jasnej ciasnej podaj konkretnie co za blad ci wyskakuje ![]() Warning: implode(): Bad arguments. in /home/stud/rok20033/kusa/public_html/sonda.php on line 30 Błšd a name i value zrobilem jak podałes............ |
|
|
![]()
|
|
ok. to pokaz jeszcze raz calosc, juz poprawionoą, wraz z html'em i php. Dodatkowo do php dopisz na poczatku:
i pokaz co wyswietli gdy zaznaczysz kilka checkboxów -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Uhhh Juz mi smigaa!
![]() Dziękuje BAARDZo za pomoc........ ! Kłaniam sie i pozdrawiam. kusiu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:19 |