![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O co chodzi:
Obecnie <title> wyglada tak: Cytat Forum php.pl -> blabla-jakas-akcja co przy otworzeniu wielu (>7) paneli w operze (przegladarce, ie nie dotyczy ![]() Od jakiegos czasu zauwazylem ze to mnie denerwuje i jestem w 95% pewien ze to ustawienie zostalo ostatnio zmienione (ok miesiac wstecz) Proponuje zmiane na (czyt. przywrocenie poprzedniego ustawienia) Cytat blabla-jakas-akcja-lub-tytul-topicu | Forum php.pl "|" moze byc dowolnym separatorem Bedzie po prostu czytelniejsze. Wiem: moge otwierac w jednym panelu (uzywac IE ![]() ![]() Bede wdzieczny za ta zmiane. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
hmm. W sumie ciekawa sugestia.
Tyle tylko, że mnie akurat, w takim przypadku, drażni coś innego. Mam otwarte ileś tam paneli, phpedia, wortal, parę razy forum. Wszędzie ten sam favico, różne tytuły, i przełączając się między nimi czasem nie mogłem trafić na tą usługę, która mnie akurat interesowała. Choć rzeczywiście - w przypadku forum to może być kłopotliwe. Prosiłbym o jeszce jakies komentarze - jeśli ktoś jeszce tak uważa - to to zmienię. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zgadzam się. Używam Firefoxa i często mam otwarte w kilku (czyt. wielu) zakładkach różne topici z forum. Tekst z "FORUM php.pl" (bo to wiem po Favorite Icon) nie jest potrzebny, ciekawi mnie temat (musze po kolei otwierac i szukać). Taka zmiana wyszłaby na lepsze.
cheers |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pa najechaniu na zakładke pojawia się hint z tytułem strony znajdującej się na danej zakładce. nie wiem o co tyle krzyku. a obecna struktura jest bardziej czytelna, bo bardziej naturalna, nie czytamy od prawej do lewej, dlatego i nie ma sensu robić w ten sposób scierzki dostepu (w tytule czy też nie) do konkretnej strony.
ale to tylko moja subiektywna opinia -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
DeyV:
Cytat Mam otwarte ileś tam paneli, phpedia, wortal, parę razy forum. Wszędzie ten sam favico... No tak, nie pomyslalem o tym bo tylko forum uzywam. devnul: Cytat pa najechaniu na zakładke pojawia się hint z tytułem strony znajdującej się na danej zakładce. nie wiem o co tyle krzyku. hint pojawia mi sie po 1 sek, x 10 zakladek == 10 sekund i tak co chwile, rzut okiem na pasek paneli -- 1 sekunda. Notacja wegierska chyba tez nie wchodzi w gre fPrzywrocenieTaga<title> pArtykuly wWikipedysta:Jakistam ![]() -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też wolę mieć najpierw tytuł, a potem ew. "Forum php.pl". U mnie nie pojawia sie hint po najechaniu myszką, bo samo najechanie wystarcza aby ta karta wyszła na pierwszy plan, ale chodzi o to aby najechać na tą włąsciwą. Ale ja też używam prawie wyłącznie forum.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(dr_bonzo) hint pojawia mi sie po 1 sek, x 10 zakladek == 10 sekund i tak co chwile, rzut okiem na pasek paneli -- 1 sekunda. nie wydaje mi się zebyś w ciągu sekundy zdążył zorientowac się co jest na wszystkich panelach
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(devnul @ 2006-04-18 22:07:29) Cytat(dr_bonzo) hint pojawia mi sie po 1 sek, x 10 zakladek == 10 sekund i tak co chwile, rzut okiem na pasek paneli -- 1 sekunda. nie wydaje mi się zebyś w ciągu sekundy zdążył zorientowac się co jest na wszystkich panelach nie wiem czemu się czepiasz szczegółów.. ![]() Sekunda czy dwie, nieważne. Mówimy tutaj o "rzucie okiem". Moim zdaniem to wystarczy, żeby się zorientować w tematach na zakładkach (czy buttonach na pasku) w czasie dużo szybszym, niż ich przeglądanie. Umieszczenie tematu wątku (czy nazwy akcji) w TITLE, może tylko podwyższyć przyjaznośc dla użytkownika - w każdym razie nie zaszkodzi. Ten post edytował LBO 18.04.2006, 21:27:17 |
|
|
![]()
|
|
może i troszkę się czepiam, ale nie uważam zeby ta sekunda (czy dwie) miała aż tak kolosalne znaczenie, zeby nie mozna było najechać myszą na odpowiedni panel i zobaczyć jego tytuł w całościw hincie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja jestem jak najbardziej za, nie raz się pomyliłem klikając nie ten temat co chciałem mając otwartych kilka tematów forum.
![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 402 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pomysl dr_bonzo - dobry. sma tak robie.
sugestia DeyV tez - latwo sie wtedy pogubic. solution: rozne kolory favico - inny dla forum inny dla wiki inny dla php.pl -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ctrl+Tab...
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(spenalzo @ 2006-04-18 22:31:23) Ctrl+Tab... ![]() ...przełącza pomiędzy kartami/zakładkami/panelami. ![]() Chyba ze mamy operę, to rzeczywiście pokazuje nazy kart/zakładek/paneli. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzieki za przypomnienie
![]() RMB + Wheel robi to samo :DDD -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja jestem za.
Dodatkowo mozna by zmienic favicon forum np na to: http://binarychoice.pl/_images/tmp/favicon.ico I juz wszystko bedzie wyrazne ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Ten fav mi sie nie podoba.
Seth - postaraj się bardziej ![]() -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ten fav mi sie nie podoba. Seth - postaraj się bardziej hehe ![]() No to moze na bialym tle czerwony napis? Albo cos w tym stylu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(DeyV @ 2006-04-19 12:53:11) Ten fav mi sie nie podoba. Seth - postaraj się bardziej ![]() ![]() Tutaj jest darmowy i bardoz prosty edytorek online http://www.favicon.co.uk/ ![]() |
|
|
![]()
|
|
Jesli chodzi o fav'ki to proponuje zmiane tylko koloru tla -- ale taka wyrazna (rozowy itp
![]() -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 402 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli juz to czerwony, zielony, niebieski.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 18:04 |