![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki plik .htaccess:
Kod AuthType Basic AuthName test AuthUserFile /var/www/html/mojastrona/uzytkownicy.users require arek plik uzytkownicy.users jest w tej chwili w tym samym katalogu i ma taką treść: Kod arek:haslo okienko logowania się pojawia jednak w ogóle nie mogę się zalogować. czy w konfiguracji serwera trzeba coś zmieniać żeby to działało? Ten post edytował Arek00 19.04.2006, 13:27:44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś mi się wydaje, że niepoprawnie utworzyłeś plik uzytkownicy.users.
http://www.linuxfan.pl/artykuly/haslo.php3 tu masz opis jak to zrobić poprawnie. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dla testów utworzyłem plik z parametrem -p i mam wtedy niekodowane hasło. w domu zainstalowałem apache pod windows i działało a teraz jestem na apache 2.0.4 na linuxie i nie mogę tego uruchomić
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat htpasswd --help Usage: htpasswd [-cmdps] passwordfile username htpasswd -b[cmdps] passwordfile username password htpasswd -n[mdps] username htpasswd -nb[mdps] username password -c Create a new file. -n Don't update file; display results on stdout. -m Force MD5 encryption of the password. -d Force CRYPT encryption of the password (default). -p Do not encrypt the password (plaintext). -s Force SHA encryption of the password. -b Use the password from the command line rather than prompting for it. On Windows, TPF and NetWare systems the '-m' flag is used by default. On all other systems, the '-p' flag will probably not work. I wszystko jasne. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
uruchomiłem to logowanie, okazało się że zamiast:
Kod AuthUserFile /var/www/html/mojastrona/uzytkownicy.users ma być Kod AuthUserFile /home/mojastrona/uzytkownicy.users
Ten post edytował Arek00 19.04.2006, 13:25:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 03:22 |