![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No jest problem
![]() Mam taki plik xml:
W Javascript pobieram sobie dane... zmienna xml zawiera w sobie cały dokument xml
No i niestety nie wyświetla mi to tak jak powinno być... w tym problem, że tak jakby nawet zamknięcie Node'a było brane pod uwagę przy childNodes[i]... już sam nie rozumiem ![]() HELP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Pierwsze rozwiązanie (krótkie):
![]() Zlikwiduj białe znaki wewnątrze tagów record, tzn. zapisz to tak:
musisz jeszcze w pętli: Kod for ( i=0; i<3; i++ ) zmienić warunek końca na 2, bo masz dwa elementy wewnątrz taga record. 2. Drugie rozwiązanie: Kod for ( j=0; j<record.length; j++ ) { tr = document.createElement("tr"); for ( i=0; i<record[j].childNodes.length; i++ ) { if(record[j].childNodes[i].hasChildNodes()) { td = document.createElement("td"); td.innerHTML = record[j].childNodes[i].childNodes[0].nodeValue; tr.appendChild(td); } } d.appendChild(tr); } poza tym tabela musi mieć taką konstrukcję: Wiersze dopisujesz to tbody. Inaczej na IE nie zadziała ![]() -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, skorzystałem z tego drugiego sposobu
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 10:14 |