![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Oddaje do oceny przykładowy layout mojego portfolio, który z przypływu nudy i niechęci do wszystkiego został sklecony wczoraj, więc nie mialem czasu na jakiekolwiek poprawki. Wszystkie loga treści są zrobione na potrzeby tego "projektu". Proszę o oceny i konstruktywne komentarze. EDIT Wrzucam projekt folio po poprawkach. Zmieniłem układ no i ogólnie pare rzeczy... zmieniłem bardzo dużo. Czekam na oceny i komentarze. Jeżeli się spodoba to wersja xhtml niebawem ![]() PS. Teksty przykładowe, nie zwracać uwagi na biały pasek po lewej stronie. A tutaj link do nowej wersji laya --> est.html' target='_blank Tutaj do starej --> est_old.html' target='_blank Pozdrawiam Ten post edytował sinq 25.04.2006, 15:33:42 -------------------- sinq.digart.pl //moja galeria v2
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawsze podobały mi się Twoje prace. GREAT!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 505 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() ![]() -------------------- /dev/blog : http://www.santyago.pl/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 347 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2005 Skąd: Inowrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
10/10
![]() ![]() Jedynie co to jakies ciekawsze tlo bys mogl zrobic ale i tak ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uwagi:
1. Nie lubie stron, ktore zajmuja 100% powierzchni ekranu, wtedy przez moj pionowy pasek musze scrolowac w poziomie ;-) 2. Ten listek jakis taki brzydki jest, ale to chyba celowe? No nie wiem czy w takim stanie pasuje do reszty strony 3. Podciagnalbym wsyzstko troche do gory 4. Powiekszylbym troche logo tak zeby bardziej rzucalo sie w oczy ale tak to bomba :-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Graficznie ok - nie wiem co sie Adiaszowi w lisciu nie podoba - ale widac on go widzi inaczej.
Nie podoba mi sie jedynie, ze przy rozdzielczosci 1024 x 768 pojawia mi sie dolny skrollbar -------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
widać, że robione pod jedną rozdzielczość - a co jeśli np. taki JA wejdzie z wyższą rozdzielczością niż 1024x768? ;]
pozdr, -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ot:
1024 na 768 do większa rozdzielczość? Ja mam 1600 1200 i wydaje mi się, że to jest trochę ponad przeciętną... ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
już już wszystko wyjaśniam
![]() ustawilem ta szerokosc i tak wyszlo, ale że ja nie lubie jak mi strony chodza tylko w jednej rozdzielczosci i przy jednej przegladarce więc ostatecznie jeżeli bym użył tego layout'u zostałoby to dobracowane do każdej rozdzielczosci ![]() Ten post edytował sinq 18.04.2006, 15:01:56 -------------------- sinq.digart.pl //moja galeria v2
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pozatym chyba nie dociera do was co jest napisane, ocana layout'u, a nie www.
A przy ocenie lay chyba średnie jest znaczenie jak kto widzie to w swojej przeglądarce. Co do samego layout'u to proponowałbym dodać delikatny cień przynajmniej temu dużemu liściowi, ja nie potrafie ty pewnie tak:), a może by dodało jeszcze taki smaczek ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
no, no...
![]() Top: Te Logo "sinqC..." wyglada jak by bylo troche tak "zcisniete" w poziomie. Listek, niby ok, ale moim zdaniem za bardzo wyostrzony i nie budzi milych "skojarzen". Moze by tak sprobowac jakiegos wektora tam walnac? Czekam na wersje w xhtml'u ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pod wzgledem estetycznym (kolorystyka) bardzo mi sie podoba.
Jednak pod wzgledem uzytecznosci juz mniej. Nie wiem na czym oko zawiesic i o czym jest strona. Bardzo ciezko jest sie skupic na tekscie bo cala otoczka graficzna rozprasza moja uwage - do tego czcionka jest bardzo mala, przez co po przeczytaniu jednego zdania zrezygnowalem (uzywam rozdzielczosci 1280x1024) Informacje o Tobie oraz kontakt znalazlem po kilkudziesiecu sekundach. Wyszukiwarka ginie na stronie i nie jest w miescu gdzie mozna by sie jej spodziewac. Linki nie wyrozniaja sie praktycznie niczym poza pogrubieniem. Nie widze tez jakiegos zalozenia co do tego co chcesz przedstawic na stronie i co ma byc wazne. Patrzac po raz pierwszy na strone zwracam uwage na: 1) Dwie biale wyrozniajace sie kolumny (project in progress, 2006 selected works). Ale jak juz wczesniej wspomnialem, tekst jest za maly i nie chce mi sie tego czytac. Poza tym prawa, biala kolumna jest jakby wsadzona na sile (zbyt waska). 2) Pozniej patrze sie na lewa strone: na lisc i napis short info, ktory nawiasem mowiac sadzile, ze tyczy sie lewej, bialej kolumny, a nie tekstu o Tobie. A sam tekst zlewa sie mocno z tlem. 3) Pozniej znajduje wyszukiwarke, ktora gdyby nie tekst search byla by nie do poznania - brak przycisku szukaj. 4) Potem trafiam na srodek strony i kolumne, miedzy dwoma bialymi. Tekst niestety zlewa sie ze soba, a i tlo nie ulatwia mi jego czytania, wiec rezygnuje w zaglebianie sie w tresc. I tyle. Reasumujac: bardzo ladne doboranie kolorow, ktore nie gryza sie ze soba, ale brak mi przemyslanej struktury strony i tego co chcesz nia pokazac. Ten post edytował Seth 18.04.2006, 16:25:07 |
|
|
![]()
|
|
to było robione dla takiego jakby potrenowania
![]() co do wypowiedzi Seth'a no zgadzam sie kolumna po prawej jest za wąska, czcionka mała bo taką lubie ( ![]() ponieważ był to pierwszy lepszy listek z sxc.hu nie mialem czasu na szukanie lepszego i jego obrabianie hwao co do wersji w xhtml to jak bede mial czas to zrobie ![]() dla samego poćwiczenia, ale przedtem go troszke poprawie uwzględniając wasze uwagi i pokaze ![]() -------------------- sinq.digart.pl //moja galeria v2
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 335 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolorki okej, obrazki nie najgorzej. Ale pod względem użytkowym nie jest zadobrze, typografia i inne tego typu sprawy. No i przedewszystkim niektóre rzeczy wrzucone jakby na siłe, tak jakbyś znalazł ciekawy toturial, nauczył się robić przezroczyste kółka i zapragną je koniecznie pokazać. A po za tym to nadaje się chyba tylko do "potrenowania" bo nie wiem jak załatwisz np. cień pod czcionkami albo odbicie na dole strony. To samo z obramowaniem zdjęcia, tego znajdującego się na środku. Nie dość że kolor nie pasuje to ... jest z boku? Dlatego wybacz ale mnie jako użytkownika który mógłby zajżeć na twoje portfolio, nie podoba mi się.
|
|
|
![]()
|
|
no ile razy bede pisał, że to z nudów i dla treningu
![]() ale dzieki za wszelkie komentarze ![]() zmobilizuje żeby to dopracować -------------------- sinq.digart.pl //moja galeria v2
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(sinq @ 2006-04-18 20:52:51) no ile razy bede pisał, że to z nudów i dla treningu ![]() Ale sam chciales aby to oceniac, wiec.... ![]() P.S. Swietnie szkicujesz ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
wiem wiem chciałem i dzieki że komentujecie
![]() co do szkiców : no czasem coś narysuje ![]() -------------------- sinq.digart.pl //moja galeria v2
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2005 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Spoksik strona podoba mi się
![]() -------------------- Strona www jest jak kobieta, im ładniejsza tym większe ma powodzenie by ThundeR :)
|
|
|
![]()
|
|
Wrzucam projekt folio po poprawkach. Zmieniłem układ no i ogólnie
pare rzeczy... zmieniłem bardzo dużo. Czekam na oceny i komentarze. Jeżeli się spodoba to wersja xhtml niebawem ![]() PS. Teksty przykładowe, nie zwracać uwagi na biały pasek po lewej stronie. A tutaj link do nowej wersji laya --> est.html' target='_blank Tutaj do starej --> est_old.html' target='_blank Pozdrawiam Ten post edytował sinq 25.04.2006, 15:34:24 -------------------- sinq.digart.pl //moja galeria v2
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 347 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2005 Skąd: Inowrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- wywal jablka i daj jakiegos laptopa albo Maca
![]() - popraw pudełka, bo sa jakby bez AA ![]() - popraw zaokraglenia przy logu - wywal albo popraw glow przy napisach w menu (chyba ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:33 |