![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Wkleiłem do swojego pliku php linijke: session_start(); a on mi wywala błedy:
niewiem o co chodzi :| -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wklej session_start(); w pierwszej linijce zaraz po '<? '
-------------------- Robie to co lubie, lubie to co Robie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wkleiłem to przedcałym dokumentem, przed znacznikami <html>, i ten sam bład...
-------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pracuje jako wróżka na pól etatu ale za chiny nie odgadne jak wygląda twój kod.
Zresztą tak dziwnie piszesz: Cytat Wkleiłem do swojego pliku php linijke: session_start(); a on mi wywala błedy: A ptrzebne ci to było ![]() -------------------- Robie to co lubie, lubie to co Robie
|
|
|
![]()
|
|
tak sesje mi sa bardzo potrzebne w tym momencie ... bo ja napisalem progam magazynujacy do ojca firmy i to jest przy dokumencie który generje WZ (czytaj. wydanie na zewnątrz) i poprsotu tam sie wybiera konkretne slupy ktore on wpisuje i gdy wybieramy slup to sie odswieza a formularz znacyz dane z formularza juz wpisane musze mi sie zachowa. A w tym momencie uzycie sejsi jest najprostsdzym i najwygodniejszym rozwiązaniem.
|
|
|
![]()
|
|
A oprócz session_start(): robiłeś coś w sprawie sesji ?np. zmienne sesyjne
Pokaż linijke 470 :] -------------------- Robie to co lubie, lubie to co Robie
|
|
|
![]()
|
|
jak narazie poprostu wstawiłem ten sessionstart i wywalil mi sie odrazy bład.
|
|
|
![]()
|
|
To wklej tą linijke 470 coraz mniej mi się chce zgadywać.
-------------------- Robie to co lubie, lubie to co Robie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz błąd w konfiguracji php. Sprawdź dokładnie ścieżkę, tam, gdzie masz zadeklarowane D:\Serwer\ Komunikat jasno mówi, że nie może zapisać nic do pliku, bo nie ma uprawnień. Sprawdź to.
I dla wyjaśnienia. session_start nie musi być zaraz po <?. Ważne, by było ZANIM wyślesz coś do przeglądarki lub ZANIM użyjesz $_SESSION. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
no najlepsze jest to że ja nie mam partycji D, hehehe
Mam tylko C i E. Pewnie musze w konfigu ścieżke przestawić. Tak, okazało się że ja mam cały config ustawiony na D:\Serwer\php przestawiłem w miejscu D:\Serwer\php\sessiondata na moja normalną ścieżke i działa. ![]() Ten post edytował misiek172 18.04.2006, 15:31:30 -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 07:44 |