![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki skrypt:
po kliknięciu Usuń powinien się wykonać skrypt: usun.php
ale mam błąd: You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1 Błąd! Spróbuj ponownie Co tu może być źle? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób zamiast:
daj tak:
Już Ci chyba raz dawałem linka do tego -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak zrobiłem ale dalej mi wyrzuca to samo:
You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1 delete from quiz where id=You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1 Błšd! Spróbuj ponownie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
You have an error in your ... to jest wynkiem echo mysql_error();
A co jest wynikiem echo '<br/>'.$query; ? Bo to co podałeś to nie wszystko ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Podałem wszystko co mi wyrzuciło na ekran
Tam dwa razy się powtarza echo mysql_error(); wygląda na to, że echo '<br/>'.$query; wyrzuca: delete from quiz where id= |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy id masz typu INT?
sprawdz tak:
edit: skoro wyrzuca ci delete (...) where id= to znaczy ze nie masz wartosci id... a dlaczego nie masz wartości id?
name="id"
$_POST['id_pyt'] Ten post edytował siemakuba 18.04.2006, 10:06:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Qvazar: a Ty próbowałeś? Wnioskuję, że nie, bo gdybyś spróbował, to byś takich głupot nie pisał.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 3 Dołączył: 28.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował Qvazar 18.04.2006, 15:48:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
oj juz przestan tu rzucac kolejne genialne wersje jak zapodac id do zapytania. czytac posty dokladnie. siemakuba napisal co jest tego przyczyną. teraz nalezy tylko poczekac az nevar to poprawi i zaleje nas kolejną serią errorów
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:56 |