![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 4 Dołączył: 5.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
podczas pisania prostego formularza z mozliwoscia zaznaczenia kilku pol typu select multiple, natrafilem na dziwny (jak dla mnie) problem, mam taki formularz: Kod <form name="form1" action="ble.php" method="post"> <select name="lista" size="10" style=" width: 110px;" multiple> <option value="opcja1">opcja1</option> <option value="opcja2">opcja2</option> <option value="opcja3">opcja3</option> </select> <input type="submit" value="send"> </form> Problem pojawia się dopiero po wysłaniu formularza, gdy zaznaczam jedną opcje dostaje tylko jedną(zaznaczoną) wartość typu string. Gdy natomiast zaznacze kilka opcji nadal dostaje zmienna zawierającą tylko jeden z kilku zaznaczonych elementów typu string. Moje pytanie brzmi: W jaki sposób mogę wysłać / odebrać kilka wartości z listy ? pozdr. Astarot -------------------- torrenty
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<select name="lista[]"
:] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 07:52 |