![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałem zrobić prosty skrypt który by pobierał tytuł,date i treść newsa z bazy danych i następnie wyświtlał te dane w tabelce (w dwóch górnych komórkach tytuł i data w dolnej komórce treść).
Próbowałem takiego sposoby:
Aktualnie w lini 17 mam errror: "Parse error: parse error in c:\usr\apache\httpd\html\3.php on line 17" , przy wcześniejszych próbach nie miałem z tym problemu, ale w mojej tabelce tworzą się puste pola. ![]() Dopiero co zaczynam sie uczyć php (tzn. nie tak dopiero co ale teraz zacząłem tak.. poważniej ![]() Z góry dziękuje za pomoc i Pozdrawiam Frozen ![]() Ten post edytował Frozen 17.04.2006, 09:11:44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast 3 zapytań, wystarczy jedno:
zupełnie skopałeś while:
...pomogłem teraz, ale radzę zajrzeć tutaj zanim zabierzesz sie dalej do roboty ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki za pomoc. Po odpowiednim włożeniu tego co poprawiłeś do mojego kodu pojawił się niestety taki błąd: "Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\usr\apache\httpd\html\3.php on line 10". Z tego co zrozumiałem chodzi o to że informacje z bazy nie mogą być przetworzone przez mysql_fetch_array(). Tylko że w bazie wszystko jest ok.
Tutaj podaje nowy kod, jeżeli okaże się że jest dobry to dam wrzuce tu jakos jak mam zrobioną baze.
Ten post edytował Frozen 17.04.2006, 11:18:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmień tą linię na
I powiedz co sie pojawia -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czytaj komentarze, dostosuj sie...
i wykorzystaj radę ~Kuziu Ten post edytował LBO 17.04.2006, 12:10:20 |
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki bardzo mi pomogliscie
![]() A tutaj działajacy kod może się komus przyda.
Jeszcze raz dzięki i Pozdrawiam Frozen |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 12:29 |