![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem poczatkujcym phppowcem. W trakcie nauki trafilem na pewien problem, ktory jak sie dowiedzialem mozna roziazac tylko JavaScriptem. Ja niestety nic o tym jeyku nie wiem, nawet podstaw nie znam, a potrzebuje rozwiazac ten problem, by dokonczyc nauke phph ![]() Mam strone podzielona na dwie czesci (tabelka na cala strone, dwie tabelki wewnatrz). Po lewej stronie sa formularze w tym taki oto:
Chodzi mi o to, by po wyborze jakiegos elementu z listy (w formularzu przedstawionym powyzej czyli jakiegos rodzaj_walki), w zaleznosci od tego co to za element w prawej czesci tabelki pojawily sie rozne formularze. Przyklad: Jezeli rodzak_walki mialby wartosc 1 lub 3 lub 6 lub 7 lub 8 lub 9 lub 19 lub 20 lub 21 lub 22 lub 23 po prawej stronie powinien sie ladowac taki oto formularz:
Jezeli zostanie wybrany rodzaj_walki z id 4 lub 17 lub 15 takie dwa formularze:
Przy id 5 lub tak samo tylko trzy formularze, Przy id 2 lub 16 lub 14 tak samo tylko 4 formularze. Dla id 11 to samo tylko piec formularzy...etc. Oczywiscie po klikniciu submita powinno sie wszystko do bazy mysql wrzucac. Wszystko co zrobilem dziala (czyli formularze i wrzucanie do bazy). Moj problem to wylacznie owe przeladowanie drugiej czesci tabeli w celu pojawienia sie odpowiednich formularzy po wybraniu elementu z listy. Bardzo prosze kogos kto zna php i JavaSript o pokazanie mi jak to zrobic. Najlepiej na moim przykladzie, bo jak napisalem wczesniej jestem poczatkujacym PHPowcem i jeszcze w php sie gubie a co dopiero w JavaScripcie. Z powazaniem zicher |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 03:43 |