![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2005 Skąd: Z krzaków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawsze mam problem z wyrazeniami regularnymi :/ staralem sie cos kombinowac ale nie dziala jak powinno :/ Otoz chce przykladowo z takiej zawartosci:
Kod <meta name="Keywords" content="0"> <meta name="Description" content="Firma FreeHand Systems wprowadziła do sprzedaży urządzenie o nazwie MusicPad Pro Plus. Jest to przenośny, pracujący pod kontrolą Linuksa komputer mający zapewniać muzykom wygodną pracę z nutami."> <meta name="source" content="PC World Komputer"> <meta name="copyright" content="Copyright (c) 2006. All Rights Reserved"> <link REL="alternate" type="application/rss+xml" href="http://rssout.idg.pl/rss_news_30.xml" title="RSS IDG Aktualności"> <title>Aktualności IDG.pl - Linux dla Janka Muzykanta (kiedy już się wzbogaci)</title> <link rel="stylesheet" href="/styles/document.css" type="text/css"> <script language=javascript> Wyciagnac tylko <title> </title> ( i tekst oczywiscie zawarty miedzy tymi tagami ) oraz <meta name="Description" problem w tym ze te dane sa generowane automatycznie, kolejnosc tagow zostaje bez zmian ale ich zawartosc w meta tagach description i w title sie zmienia i nie wiem juz jak je wyciac :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A dokładniej:
Ten post edytował TomASS 16.04.2006, 09:46:21 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli zawsze sa obie czesci to proponuje
jesli jednego z nich moze nie byc to w pierwszym if'ie sam fragment odnosnie title a w drugim tylko odnosnie descripition |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Pytanie mam do powyrzego: Po podaniu igly widze ze w jednym przykladzie jest : /is w drugim: /si Co to takiego ? Moge od razu prosic o jakies szerse informacje moze mi sie wydaje ale widzialem tez gdzies U chyba ![]() -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 11:46 |