![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początku przywitam się bo to pierwszy post na tym forum i zapewne nie ostatni. Zacznę od błachego problemu a raczej zapytania. "Popełniłem" już kilka stron, każdą z nich budowałem na zasadzie następującej. Tam gdzie miała zmieniać się zawartość strony (czyli miały pojawiać się materiały z różnych działów strony) umieszczałem kod
Plik "strony.php" miał zawartość tego typu Każdy link wtedy ma postać . Tak to wszystko u mnie działa na większości stron. Czy jest inny sposób na strukturę strony? Drugie moje pytanie też dotyczy struktury. Otóż mam dwie tabele html w jednej poprzez include wywołuje newsy, w drugiej tabeli poprzez tez include wywoluje wyszukiwarke newsow. Gdy zadaje pytanie wyszukiwarce wyniki szukania pojawiają się w tabeli z wyszukiwarką a nie w tabeli z newsami. Próbowałem użyć komendy
z odniesieniem do pliku php w ktorym sa newsy ale niestety nie pomoglo. Nie wiem czy komu kolwiek będzie się chciało to czytać, ale z góry dziękuję za ewentualne wskazówki. Pozdrawiam Piotr |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 10 Dołączył: 9.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykorzysujesz u siebie klasyczną metodę z adresami typu plik.php?zmienna=wartosc. Można użyć jeszcze nice URLi oraz AJAXa. Artykuł o nice URLach jest w wortalu a AJAX to trochę trudniejsza opcja.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki sprawdzę jedna z tych metod. Może ktoś jest mi w stanie pomóc z drugim problemem?
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 402 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(PiotrekP @ 2006-04-15 13:31:20) Drugie moje pytanie też dotyczy struktury. Otóż mam dwie tabele html w jednej poprzez include wywołuje newsy, w drugiej tabeli poprzez tez include wywoluje wyszukiwarke newsow. Gdy zadaje pytanie wyszukiwarce wyniki szukania pojawiają się w tabeli z wyszukiwarką a nie w tabeli z newsami. Próbowałem użyć komendy
z odniesieniem do pliku php w ktorym sa newsy ale niestety nie pomoglo. Nie wiem czy komu kolwiek będzie się chciało to czytać, ale z góry dziękuję za ewentualne wskazówki. Pozdrawiam Piotr kompletnie tego nie rozumiem. moglbys zarzucic przykladem? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 10 Dołączył: 9.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(PiotrekP @ 2006-04-15 12:31:20) Drugie moje pytanie też dotyczy struktury. Otóż mam dwie tabele html w jednej poprzez include wywołuje newsy, w drugiej tabeli poprzez tez include wywoluje wyszukiwarke newsow. czy to są tabele czy iframe? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 11:39 |