![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałem rozbudować nieco formularz na stronie, poprzez dodanie do niego jeszcze kilku opcji w postaci poniźszego kodu:
Kod <?php (w pliku formindex.php)include_once('configuration.php'); include_once(SMARTY_CLS_DIR.'Smarty.class.php'); $smarty=new Smarty; $smarty->template_dir=SMARTY_TPL_DIR; $smarty->cache_dir=SMARTY_CACHE_DIR; $smarty->compile_dir=SMARTY_COMPILE_DIR; ... $smarty->assign('study_visit', $_POST['study_visit']); $smarty->assign('theatrical_sumr', $_POST['theatrical_sum']); ... przy czym configuration.php: Kod <?php define('SMARTY_CLS_DIR', '/usr/local/share/smarty/'); define('SMARTY_TPL_DIR', '/home/pllai/public_html/inc/en/templates/tpl/'); define('SMARTY_CACHE_DIR', '/home/pllai/public_html/inc/en/templates/cache/'); define('SMARTY_COMPILE_DIR', '/home/pllai/public_html/inc/en/templates/compile/'); ?> ... natomiast w pliku formindex.tpl kod wygląda tak: Kod <input type="text" name="study_visit" value="{$smarty.post.study_visit}" /> <input type="text" name="theatrical_sum" value="{$smarty.post.theatrical_sum}" /> Niestety problem polega na tym ze nie chce mi dodać tych 2 pól do '/home/pllai/public_html/inc/en/templates/compile/') Wszystko przebiegłoby bez problemów, lecz nie mam dostępu do Smarty (do /usr/local/share/smarty/) (nie moge dodawać kodu do definicji szablonów), a wydaje mi się że tutaj tylko tego brakuje, ktoś może wie jak sie za to zabrać ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:26 |