![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 406 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio jestem w trakcie myślenia nad skryptem do zarządzania reklamami na stronie.
No i myślałem o częstotliwości wyświetlania danego banneru, buttona, pop-up`u. Niestety nie mogę sobie tego jakoś rozpracować jakby to rozwiązać. Zdaje sobie sprawe że rozwiązanie jest pewnie banalne ale niestety nie wiem jakie... Liczę na pomysły ze strony forumowiczów ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi ci ile razy wyswietlij sie banner w stosunku do ilosci wyswietlen wszystkich bannerow? to proste!
robisz w tabeli z bannerami dodatkowa kolumne o nazwie 'ilosc_wyswietlen' i za kazdym razem gdy wyswietlisz banner powiekszaj wartosc o 1. aby odczytac czestotliwosc wyswietlana, to dzielisz 'ilosc_wyswietlen' przez 'ilosc_wyswietlen' wszystkich bannerow razem, a potem mnozysz razy 100% Ten post edytował dtb 14.04.2006, 20:42:27 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 406 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie mówiłem że to banalne... Ale czy są jeszcze jakies rozwiazania ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co ci w nim nie odpowiada? tak trudno dodac kolumne do bazy danych i przy wyswietleniu wykonac zapytanie "UPDATE bannery SET ilosc=ilosc+1 WHERE id='...'"? a moze nie umiesz wykonac dzialania a/b*100
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat(dtb @ 2006-04-14 19:50:20) a co ci w nim nie odpowiada? tak trudno dodac kolumne do bazy danych i przy wyswietleniu wykonac zapytanie "UPDATE bannery SET ilosc=ilosc+1 WHERE id='...'"? a moze nie umiesz wykonac dzialania a/b*100 ![]() Zapewniam Cię że umiem ![]() Ale mi nie chodzi o prostote ! Tylko o pomysły... No ale cóż... dzięki dtb pokombinuje z tym choc teraz sobie mysle jak np. wyswietlic banner o najwiekszym priorytecie ? Ja myslalem o tworzeniu nowej kolumny w tabeli 'priorytet' tam ustalaniu wartosci i wybieraniu danych za pomoca odpowiedniego kodu... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 20:18 |