Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Czas sesji; Przekierowanie po okreslonym czasie
soska66

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.... temat troche poczatkujacy ale szczerze mowiac nie do konca wiem jak sobie z ponizsza sprawa poradzic.

Mam strone zrobiona w oparciu o sesje. korzystam tam z session_start();, ale bez ustawiania recznego ustawiania parametrow cookies. Taki sposob jest polecany przez Helion w ksiazce do php i MySQL. I wszystkko pieknie, tyle, ze sesja konczy sie po tak okolo 15 minutach. Mowiac jezykiem przecietnego internauty, uzytkownik po prostu zostaje wylogowany po tym czasie. Chcialbym zrobic tak jak jest to praktykowane w wielu serwisach, ze mozna wybrac opcje czy strona ma zapamietac internaute i logowac go automatycznie przy kazdym nastepnym odwiedzeniu strony? albo druga opcja - pamieta go do zamkniecia strony

prosze o pomoc albo link do miejsca gdzie bedzie to ladnie wyjasnione. zaznacze, ze nie mam dostepu do plikow konfiguracyjnych serwera, gdzie zapewne mozna ustawiac domyslne dlugosci sesji

I druga sprawa - jak zapobiec odswiezaniu strony bedacej rezlutatem przeslania formularza. Czyli zeby post ten sam post nie dodawal sie przy kazdym odswiezeniu

Ten post edytował soska66 14.04.2006, 18:19:26
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:08