![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 1 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: z ławki przed blokiem Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
wiec sprawa taka jestem troszke zielony jeszcze w programowaniu obiektowym, tzn w sumie juz wiem sporo, ale jeszcze mało ;p dobra sprawa jest taka mam dosc sporo klase do zarzadzania produktami i wielu miejscach na stronie potrzebuje wybrac tylko 1 produkt i go wysiwtlic wiec stworzyłem sobie metode getOne($id) no ale zała klasa w tym przypadku nie jest mi potrzebna w wiekszej czesci strony potrzebuje tylko tej jednej metody dogrzebałem się gdzies aby wyolac to w ten sposob:
tylko mam tutaj problema Cytat Fatal error: Using $this when not in object context in /home/sztucer/public_html/test/lib/pro/pro.class.php on line 19 no własnie problem z $this tutaj konkretnie z $this -> db jest to połaczenie z baza przekazywane do konstruktora:
moze mi ktoś powiedziec jak to objesc ;> oczywiscie przy zalozeniu ze funkcionowanie calosci nie zmieni sie w kilku miejsach ptorzebuje wywolac metode getOne wewnatrz pozostałych metod obiektu:) mam nadzieje ze w miare jestno opisałem problem ![]() pozdr |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:49 |