![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem sobie takie coś:
problem polega na tym, że pole input file nie pobiera pełnej ścieżki pliku, tylko jego nazwę... ja chce całą ścieżkę. Jak to zrobić? -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Misiu, takie rzeczy to tylko e Erze. Poza tym, ja bym na przykład nie chciał, by ktoś, komu uploaduje plik wiedział, że pochodzi on z katalogu c:\obrazki\rozebrane panie\genowefa.jpg
Poszukaj na forum,. było jużo tym nie raz. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kszychu, chodzi mi o to, że mozesz odczytac listę kontaktów GG wczesniej wyeksportowaną w plik:
ale nie chce czytać... misiu ![]() P.S jak wpisuje do $file sciezkę pliku to czyta go normalnie, ale chce do tego formularz ![]() Ten post edytował Athlan 13.04.2006, 16:12:18 -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrób to przez upload...
|
|
|
![]()
|
|
nie chce uploadować... chcę tylko ścieżkę do pliku
-------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Athlan @ 2006-04-13 17:35:21) nie chce uploadować... musisz ![]() |
|
|
![]()
|
|
@LBO nie umiesz pomóc - nie pisz!
![]() A teraz na serio... jak mam dostać PEŁNĄ ścieżkę tego pliku. -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Athlan @ 2006-04-13 17:06:59) @LBO nie umiesz pomóc - nie pisz! Skoro sam nie wiesz i pytasz, to na jakiej podstawie podważasz wiedzę odpowiadającego? Na podstawie swojej niewiedzy?![]() Cytat(Athlan @ 2006-04-13 17:06:59) A teraz na serio... jak mam dostać PEŁNĄ ścieżkę tego pliku. Nie da się (konie i kropka) ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat(mike_mech @ 2006-04-13 16:09:52) Skoro sam nie wiesz i pytasz, to na jakiej podstawie podważasz wiedzę odpowiadającego? Na podstawie swoej niewiedzy? pisze posty, które nie wnosz nic do tematu, ale nie kłóćmy się... postaram się zrobić przez upload ale tak: - uploaduje plik - czyta z niego dane - usów plik wydajne? -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Athlan @ 2006-04-13 17:11:59) - uploaduje plik - czyta z niego dane - usów plik wydajne? Prościej się nie da, więc wydajne ![]() Niewydajnie to możesz dopiero zaimplementować ![]() |
|
|
![]()
|
|
ale mam jeszcze jedno pytanie... dlaczego jak do $file daje sciezke pliku z twardziela to go normalnie otwiera?
moze do tego napisac jakis JS lepiej, ze wartosc type=file przechodzi do hiddena ![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
Cytat(Athlan @ 2006-04-13 18:06:59) @LBO nie umiesz pomóc - nie pisz! ![]() A teraz na serio... jak mam dostać PEŁNĄ ścieżkę tego pliku. przykro mi, że tak odebrałeś mojego posta... napisałem Ci co trzeba zrobic, a ty to zwyczajnie zignorowałeś, dopiero jak Ci kolega @Mike_Mech ( Postów: 2 717) to samo poradził to wziałeś sobie "do serca".. ![]() Cytat pisze posty, które nie wnosz nic do tematu jezeli uwazasz, ze moja rada nic nie wniosła do tematu, to rzeczywiście wtedy Cie przeprosze z pocałowaniem w rączkę, ale nie wydaje mi sie, że twój (zacytowany przeze mnie na początku) post zrobił coś więcej prócz zjechania mnie i bezsensownego pytania na coś, na co dostałeś odpowiedz... Na przyszlośc traktuj forumowiczów troche lepiej, z mojej strony nie było ani krzty złośliwości czy kpiny... |
|
|
![]()
|
|
Ok zrezygnowałem tej opcji... nie bedzie oczytu z pliku
![]() @LBO ok przepraszam Cię... w sumie to masz rację... zrobiłem przez upload, ale mi sie nie podoba lol PZREPRASZAM EOT -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:22 |