![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Radomsko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam wszystkich
![]() otoz mam taki problem, moze i blahy ;], nie wiem poprostu nie mam pojecia jak go rozwiazac otoz mamy baze ktora wyglda tak id | model | dane 1 | atx | dsaffff 2 | ats | fds 3 | atx | hgffff no i teraz tak ![]() jak zrobic zeby, zrobic link ktory omija model ats i przeskakuje w tym wypadku z id 1 do id 3 bede wdzieczny o pomoc ![]() -------------------- Warsztat :: Windows7 / Ubuntu | PHP 5 | MySQL 5 | Eclipse / NetBeans | Opera / Firefox
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy o to ci wlasciwie chodzi ale jezeli chcesz miec linki dla modeli atx to mozesz zrobic tak:
Kod <?php
$zapytanie = select id, model from baza where model='atx'; while mysql_fetch_array($zapytanie) { echo '<a href="/ ' . $zapytanie['id'] . ' ">model ' . $zapytanie['id'] . ' nr ' . $zapytanie['id'] . ' </a>'; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Radomsko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak to ja tez potrafie
![]() ale jak to zrobic w jednym linku ![]() czyli : koles naciska na przycisk z id=1 przezuca na inna strone o id=1 i link zmienia sie na id = 3 -------------------- Warsztat :: Windows7 / Ubuntu | PHP 5 | MySQL 5 | Eclipse / NetBeans | Opera / Firefox
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zwrócone zostanie kolejne ID większe od aktualnego i posiadające model atx. Dodatkowo możesz dać LIMIT 1 jeśli nie potrzebujesz reszty Ten post edytował Kuziu 13.04.2006, 21:25:59 -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]() ![]()
|
|
wielkie dzięki kuziu
![]() tak jak myślałem, to było banalne, ale cóż, głowka zawiodla ;] jeszcze raz dzięki ![]() ale ![]() jak to zrobic w druga strone ![]() ![]() bo przerobienie tak:
dziala, ale przenosi odrazu do id = 1 ;/ jak ktos ma pomyusl to prosze o podpowiedz ![]() Ten post edytował banpl 14.04.2006, 10:55:09 -------------------- Warsztat :: Windows7 / Ubuntu | PHP 5 | MySQL 5 | Eclipse / NetBeans | Opera / Firefox
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
jeszcze raz dzieki, teraz juz wszytsko smiga
![]() thx ![]() -------------------- Warsztat :: Windows7 / Ubuntu | PHP 5 | MySQL 5 | Eclipse / NetBeans | Opera / Firefox
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 04:07 |