![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2002 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Proszę o ocenę sklepu internetowego, zrobionego na potrzeby gazety lokalnej. Będą tam sprzedawane książki, płyty i inne rzeczy dołączane do gazety oraz gadżety reklamowe. Sklep internetowy Jeśli można to proszę o ocenę projektu strony (jest to projekt całego portalu gazety) oraz ocenę działania sklepu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 406 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc oprawa graficzna jest srednia. Co do kodu mozna miec troszke zastrzezen poniewaz budowa strony jest prosta, moznaby było zrobic ja zgodnie ze standardami.
Co do działania sklepu to linki u góry nie działaja (wiadomosci || sport itp ) Jesli chodzi o reszte nieznalazłem błędów. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Skąd: Columbus Georgia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystepuje typowy problem w Twojej
aplikacji: "Page has Expired". ktory sie pojawia przy Pages Back/Forward i calkowicie desynchronizuje navigace w Twoim sklepie .. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otwórz sobie stronę w Firefoxie... koszmar. Lepiej zacznij pisać kod zgodnie ze standardami i testuj to na kilku przeglądarkach. Nie każdy używa IE.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Skąd: Columbus Georgia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Drogi Kolego,
wydawalo mi sie, ze Twoj program porpawnie zachowuje sie pod IE, Mozilla Firefox i Opera. Efekt jest takis sam tylko wyswietla sie inna informacja .... A usuniecie tego jest banalnie proste ... Przydalo by sie rowniez sprawdzanie wprowadzanych pol, niewpisalem nic i wszystko zostala zakceptowane ... pozdrawiam .. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[logo] - 7/10 = można by było dodać troszkę kolorków.
[design] - 4/10 = na kolana nie rzuca, nie razi także [funkcjonalność] - 7/10 = na początku nie wiedziałem jak się połapać ![]() [kod] - 8/10 = na pierwszy rzut oka całkiem poprawny Jednym słowem: przeciętnie 5/10 - popracuj troszkę (bardzo) nad grafiką ![]() Powodzenia ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Grafiki nie oceniam, bo wszystko zostało powiedziane..
Natomiast uwagi: * po wpisaniu ilosci produktów mniejszej od 1 produkt powinien być kasowany, albo wartość nie powinna być przymowana * nie dziala (?) rejestracja, tzn nie pokazuje sie żadne info jeżeli nie wypelnie żadnego pola * wywal listowanie produktów z koszyka w prawej ramce, zamiast tego daj ilość pozycji i wartość koszyka * droba uwaga jeszcze: nigdzie nie ma info czy ceny są brutto czy netto -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 10 Dołączył: 20.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
> Po wpisaniu do pola litery np 'abc' przelicza wartosc na 0.00zl (Dodaj jakies zabezpieczenie)
> Przy wpisaniu ilosci ...<=0 produkt powienien byc usuwany z koszyka lub ilosc powinna byc wtedy rowna 1 > Ilosc powinna byc automatycznie zaokraglana bo w tej chwili mozna wpisac 1.2 i mi przelicza cene ![]() > Do pola ilosc mozna rowniez dodawac kod html co psuje potem koszyk (Wstaw sobie np. <a href..></a> - rozwali Ci input) Tutaj masz funkcje ktora to poprawi:
Od strony php sklep wymaga poprawek zanim go urchomisz. Poszukaj na forum tematów zabezpieczających zmienne _GET i _POST Ocena 3+/10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 13:31 |