![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-droicyn- |
![]()
|
Goście ![]() |
i teraz chodzi o to ze chce aby na stronie wyswietlal mi 5 newsow!a jest tak ze wyswietla mi 4 i jak przejde do nastepnej stronki to wyswietla mi znow te same 4!i nie zmienia mi sie numer stronki! Bardzo bym prosil o pomoc!Drogi nosporze mam nadzieje ze teraz nie masz zadnych zastrzezen do mojego topica ;] pozdro dla Ciebie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Drogi nosporze mam nadzieje ze teraz nie masz zadnych zastrzezen do mojego topica no niestety mam jeszcze jedno. Zapomniales o znaczniku w tytule jak ci pisalem wcześniej. No nic, tym razem sam poprawię ![]() Bardzo ładnie skrociles kod w porownaniu do poprzedniej wersji. Ale czy oby nie zabardzo? Nigdzie nie widzę zapytania, którego wynikiem jest $result_smiles. Pozatym zerknij tu: http://phpedia.pl/wiki/Stronicowanie Może samemu cos wymyslisz. No i w dziale Gotowe skrypty -> Algorytmy, klasy, funkcje znajduje się pare klas do stronicowania. Moze któraś ci pomoże -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat No i w dziale Gotowe skrypty -> Algorytmy, klasy, funkcje znajduje się pare klas do stronicowania. Moze któraś ci pomoże Nosporz'e... Nosporz'e, hyhyhy, nie lubimy sie chwalic, ciom? ![]() droicyn'ie polecam Ci tą zgrabna klasę Pager'a autorstwa pana nade mną ![]() cheers |
|
|
-Gość_droicyn- |
![]()
|
Goście ![]() |
a wiec mam takie sobie stronnicowanie!I chodzi o to ze chce zrobic aby ta stronka na ktorej jestem nie byla podlinkowana!Czyli jesli przykladowo mam cos takiego << Poprzednie 1| 2 Nastepne >> i jezeli jestem na pierwszej stronie to chce aby ta jedynka nie byla linkien do pierwszej strony bo juz przeciez na niej jestem! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wewnatrz tej petli musisz umiescic warunek, mniej wiecej wygladajacy tak (pogladowy schemat, bo musze sie domyslac czym sa zmienne - sam kombinuj)
Ten post edytował LBO 14.04.2006, 09:11:53 |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki LBO!!Wszystko działa jak należy pozdro dla Ciebie!
ale mam jeszcze jeden problem! chodzi o to ze wprowadzilem taka opcje! ze wybieram sobie po ile ma wyswietlac mi newsow na stronie i gdy wyswietlam ze po 1 na stronie to pokazuje mi sie 6 stron czyli dobrze ale gdy przejde na strone inna np 3 to on wyswietla mi 5 newsow i ze sa dwie stronki do wyswietlenia!poprostu zapomina co ma robic to kod mam nadzieje ze wystarczajacy
Ten post edytował droicyn 14.04.2006, 14:22:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 23:34 |