![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
posiadam dwa pliki:
oraz:
wszystko jest w bazie danyc o nazwie internet w tabeli klienci hasło do bazy nie istnieje , uzytkownik to root. problem w tym ze gdy podam jakies tam przykładowe dane zeby dodał , te dane nie są dodawane ![]() Gdzieś w kodzie może tkwić błąd ale gdzie ![]() |
|
|
-droicyn- |
![]()
|
Goście ![]() |
sluchaj mi sie wydaje ze blad jest w 20 linii ale nie jestem pewien!
wydaje mi sie ze powinno byc tak if (!$_POST['imie'] || !$_POST['nazwisko'] || !$_POST['ulica'] || !$_POST['nrdomu']) mam cos podobnego w systemie newsow i mam zrobione tak jak Ci napisalem i wszystko dziala ok!moze sproboj tak jak napisalem! mysqli_connet_errno()) <- linia 39 kod php to napewno jest dobrze napisane? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ale powyzej skracałem te zmienne po to by nie pisac tak długich .
niestety ta zmiana dalej nie skutkuje . Ten post edytował blazejwiecha 12.04.2006, 15:55:18 |
|
|
-droicyn- |
![]()
|
Goście ![]() |
to mowie sprawdz moze to 39 linijke bo to jakies dziwne szczerze mowiac jest!
|
|
|
![]()
|
|
tam jest literówka ma być (mysqli_connect_errno()) ale to nic nie zmieni, nawet gdy to wstawie w //
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 31 Dołączył: 10.01.2006 Skąd: Działoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat @ $db = new mysqli('localhost'.'root'.''.'internet'); usuń tą małpe z 37. linijki ![]() ![]() -------------------- Po prawie 3-letniej przerwie w programowaniu, znowu raczkuję :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 17 Dołączył: 13.03.2006 Skąd: Jaworze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc zmien tak moze pomoze
<-- rozumiem ze to jest zapytanie w php5 ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
tak zapytanie w php5
zmieniłem juz kropki na przecinki w bd zbaczymy czy cos pomorze. dodanie =="" powoduje tylko to że już nie działa wcale nadal siedze w kropce ![]() Ten post edytował blazejwiecha 12.04.2006, 20:31:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 17 Dołączył: 13.03.2006 Skąd: Jaworze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<?php
@ $db = mysqli_connect('localhost','root,'','internet'); ?> zobacz tak czy pojdzie pytanko uzywasz ksiazki php i Mysql wydanie 3 ![]() |
|
|
![]()
|
|
tak tej ksiazki , wydanie nie wiem jakie bo to ksero bez okładki.
tego sposobu prubowałem i raczej nic nie zmieniło to po root ma być ' ![]() zresztą wynikiem tego i tak jest pusta strona , a wpisu do bazy nie ma ![]() Ten post edytował blazejwiecha 12.04.2006, 21:02:19 |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
zrob tak!
if(isset($_POST['Zapisz'])) { $send = true; $db = new mysqli('localhost'.'root'.''.'internet'); if (!$imie || !$nazwisko || !$ulica || !$nrdomu) { $error = true; $error_msg = '<br /><br />Nie wypelniles wszystkich pól!! Zrób to!!!'; } } if(!$error) { $zapytanie = "insert into klienci values ('".$imie."'. '".$nazwisko."'. '".$ulica."'. '".$nrdomu."')"; } moze tak to zrob moze bedzie dzialalo |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 31 Dołączył: 10.01.2006 Skąd: Działoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może wypróbuj taki kod:
Ten post edytował Michasko 12.04.2006, 21:57:02 -------------------- Po prawie 3-letniej przerwie w programowaniu, znowu raczkuję :) |
|
|
![]()
|
|
jak wywale małpe z łączenia sie z bazą to wywala mi coś takiego(zarówno w moim jak i tym co ty napisałes skrypcie:
Kod Fatal error: Class 'mysqli_connect' not found in /home/blazejwiecha/public_html/krasnal/www/ucze_sie/internet/wstawwpis.php on line 36 ok , juz sie z tym poradziłem , dodałem pakiet php_mysqli i błędu nie ma, niestety wpisu nadal nie dodaje. zmienilem troche logowanie do bazy , bo rozumial to tak jakby było hasło ale niestety nie dodaje usera, przynajmniej juz pisze że nie dodał, wcześniej nic nie było ![]() Przegrzebałem cały skrypt. wygląda tak: ale niestety dalej nie dodaje usera do bazy. kolejne poprawki i juz działa dzieki pomocy plisken
może komuś się też przyda ![]() Ten post edytował blazejwiecha 13.04.2006, 16:09:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 13:07 |