![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki skrypcik:
a strona www do tego wygląda tak:
baza danych to internet , hasła brak , login root w tabeli lienci znajdują sie wpisy id imie nazwisko ulica nrdomu gg problem mam taki ze gdy podam jakiegos klienta do wyszukania nie pojawia się on ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat problem mam taki ze gdy podam jakiegos klienta do wyszukania nie pojawia się on A kto? Jakiś inny? Gdzie dałeś aby wyświetliły się 'znalezione osoby'? Ja tutaj widzę tylko 'Ilosc znalezionych'. Zrób tak:
I sprawdź czy dobrze składasz zapytanie.
przeczytaj to proszę Powodzenia ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$metoda_szukania=$_POST['metoda_szukania']; wziete jest z ksiazki php i mysql ... wiec dziwi mnie gdzie moze tkwic blad.
a ?php $zapytanie = "select * from klienci where ".$metoda_szukania." like '%".$wyrazenie."%'"; echo $zapytanie; $wynik = $db->query($zapytanie); echo mysqli_error(); //mysql_error() ?> niestety nie wyswietla zadnych rezultatów. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie napisałem, że jest źle
![]() ![]() Cytat niestety nie wyswietla zadnych rezultatów. Nie wyświetla nawet napisu: ' Ilosc znalezionych: ' ? Co do tego, że nie wyświetla rekordów to się nie dziwie, bo nie zrobiłeś wyświetlania rekordów tylko ilości znalezionych. Może masz pustą bazę? Ale to wtedy powinno chociaż wyświetlić sam napis 'Ilosc znalezionych' .... Ten post edytował TomASS 12.04.2006, 16:44:01 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
no własnie, powinno mi to wyświetlić ale nie wyświetla , jest wyświetlony tylko napis w <h1> co się mieści.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Kod Fatal error: Cannot instantiate non-existent class: mysqli_connect in /home/blazejwiecha/public_html/krasnal/www/ucze_sie/internet/rezultaty.php on line 28 coś takiego mi wywala w momęcie usunięcia małpy wgrałem teraz juz na nowo apache2 php5 mysql5 i teraz gdy wywale małpe pojawia się: Kod Fatal error: Class 'mysqli_connect' not found in /home/blazejwiecha/public_html/krasnal/www/ucze_sie/internet/rezultaty.php on line 28 znalazłem błąd w skrypcie ![]() ma być: zamiast
teraz już wyświetla ile znalezionych ![]() kłopot w tym że wyświetla wszystkich , a nie tylko poszukiwanych ![]() Ten post edytował blazejwiecha 13.04.2006, 16:53:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:12 |