![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Szukam klasy w php (wraz z baza danych), która potrafi liczyć odległości drogowe pomiędzy dwoma punktami na mapie (miastami)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm, czyli zakładając ze na mapie drogi są oznaczone czerwoną linią chcesz mierzyć odległość od jednego punktu na tej lini do drugiego (oczywiście uwzględinając wszelkie możliwe skrzyżowania i załąmania lini)? i chcesz to w php? mi się wydaje że musiałbyś zrobić tablice ze wszystkimi możliwymi odcinkami (połączenia miedzy jednym miastem a drugim) i potem w petli wyszukiwać najkrótszej odległości
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież TomASS nie prosił o wytłumaczenie jak to zrobić, tylko o info o takiej klasie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 270 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ostanio nad czyms taki pracowałem. odezwij sie podeśle ci bazke i dane.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@devnul :
Cytat oczywiście uwzględinając wszelkie możliwe skrzyżowania i załąmania lini Wydaje mi się, że nie wszystkie możliwości musialbym uwzględniać - nie ma sensu jechać z Wrocławia do Szczecina przez Kraków (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Cytat mi się wydaje że musiałbyś zrobić tablice ze wszystkimi możliwymi odcinkami No wlaśnie takiego czegoś chcę uniknąć@babejsza : Tak, chodzi mi o bazę danych i klasę (skrypt) @Bora : Odezwałem się na PW (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 08:11 |