![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2006 Skąd: gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszyskich!!
Mam stworzona tabele w phpmyadminie, i teraz chce wyciagnac z jednej kolumny w tej tabeli polowe danych np. kolumna : -------- wynik ------- 30 ------- 32 ----- itd za pomoca php gdzie mam stworzona juz tabele ale inaczej niz w mysql ---------------- wynik - wynik ---------------- i tu do kazdej kolumny chcialbym pobierac po jednej cyfrze z mojej kolumny stworzonej w bazie danych.Jak ktos moze wytlumaczyc mi to jak dla laika ![]() bardzo wdzieczny. wiem w php jest taka funkcja jak subst() co dzieli takie cos ale nie wiem jak polaczyc ja z mysglem ![]() Ten post edytował Goolum 10.04.2006, 22:16:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcesz podzielic 30 na 3 i 0
![]() przyklad: Kod ---------|----------
wynik | wynik ---------|---------- 0 | 0 ---------|---------- 3 | 2 ---------|---------- Ten post edytował phobos 10.04.2006, 22:18:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2006 Skąd: gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wlasnie tak chce zrob ale nie wiem jak to zrobic
![]() Ten post edytował Goolum 10.04.2006, 22:25:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
polacz sie z baza danych a potem
sprawdz czy dziala |
|
|
![]()
|
|
dzieki to dziala
![]() w tabeli mam i inne dane pobierane z bazy takie jak nazwa klubu itd i te dane pobieram za pomoca mysql_fetch_array() polacze te dwie tablic za pomoca 'and' ale... moj kod wygdlada tak:
Wiem ze to moze nie za dobrze programistycznie chyba napisane ale zalozenie jest takie zeby pobieral opocz tego wyniku co mi pokazales rowniez w jednej kolumnie nazwe klubu i w drugiej kolumnie tez nazwe klubu. A teraz mi pobiera ten sam klub do jednego rzedu laduje i to tak nie powinno byc ![]() ![]() ![]() Sory ze pomieszalem troche php z html, ale ten kod jest raczej czytelny (mam nadzieje ![]() Wiem ze na pewno trzeba zmienic to zapytanie sql-owe ale nie wiem jak polaczyc w nim gospodarzy i gosci spotkania Ten post edytował Goolum 11.04.2006, 07:24:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 03:47 |