![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
alo, wiec mam taki problem, wszystko w tej klasie dzialaloby supcio, gdyby nie to ze funkcja mysql_escape_data mimo iz dziala dobrze to nie modyfikuje mi zmiennej $dane,
klasa ma tak dzialac, ze przy inicjalizacji z jakims zestawem danych, automatycznie laczy sie z baza a nastepnie pobiera dane wejsciowe, a funkcja mysql_escape_data wywala rozne podstepne znaczki i uaktualnia ustawiona juz wczesniej tablice z danymi wejsciowymi, czy ktos moze mi powiedziec w czym tkwi problem? ustawialem tez w tej lini nr 22 tak: $this->dane=$this->escape_data($dane) , ale wtedy ustawialo pusta tablice...,
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
![]() Zmienna $dane zawsze jest ustawiona, a jak nie jest to jest ustawiana domyslnie na pustą tablicę. Ten warunek zawsze bedzie spelniony. funkcja escape_data operuje na tablicy, a ty potem robisz trim na tej tablicy, escapujesz ją i wogole. krotko rzecz mowiąc wykonujesz funkcje, które powinny dzialac na stringach, a ty ich uzywach do tablicy. Jestes pewien ze to chciales osiągnąć? To ci bedzie modyfikowalo lokalną zmienna utworzoną na potrzebę petli, a nie jak podejrzewam ze ty chciales ze bedzie ci to modyfikowalo element tablicy -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodam jeszcze
zamien na: i usun
albo usun parametr w metodzie sql::connect() edit: musisz sie zdecydowac, albo przekazujesz $dane w parametrze,albo olewasz to i uzywasz sql::dane (co powinienes robic o ile nie tworzysz np metod statycznych) Ten post edytował LBO 11.04.2006, 07:02:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiecie no to jest moja pierwsza klasa nie typu 'hello world' to
![]() ![]() a tak ogolnie to wzorowalem sie troche na manualu i tutorialu o obiektach z php.pl, w manualu byla podobna klasa do bazy danych w opisie metod magicznych... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:47 |