Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [php] Wyrażenia regularne, wyrażenia regularne
konrad44
post 10.04.2006, 13:13:42
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam jeszcze jedno pytanko sorki że zawracam głowę ale jeszcze nie przyswoiłem zbytnio tych wyrażeń regularnych.
Jak można w tekście zastąpić uśmieszki
ps wybieram je z bazy wrzucam do ciągu ( :-D ,:grin: ,smile.gif ,:-) ,:smile: ,sad.gif ,:-( ,:sad: ,ohmy.gif ,:-o ,:eek: ,:shock: ,:? ,:-? ,:questionmark.gif?: ,8) ,8-) ,:cool: ,laugh.gif ,:x ,:-x ,:mad: ,tongue.gif ,:-P ,:razz: ,:oops: ,:cry: ,angrysmiley.gif ,aaevil.gif ,rolleyes.gif ,:wink: ,winksmiley.jpg ,;-) ,:!: ,:?: ,:idea: ,:arrow: ,:| ,:-| ,:neutral: ,:mrgreen: ) i mam drugi ciąg sformatowany gdzie zamieniam je na link do gifa
Nie wiem tylko jak całościowo sformatować te uśmieszki do wyrażenia regularnego. A nie chce mi się formatować każdy z nich osobno poza tym zawsze będę musiał wpisywać nowy format w przypadku pojawienia się nowych uśmieszków.
Sorki że tak pytam ale ciężko mi i dzie z tymi wyrażeniami reularnymi muszę chya dorwac dobrą książkę.
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 10.04.2006, 13:15:51
Post #2

Grupa: Moderatorzy

Cytat
Jeszcze jedno pytanie
Juz masz 9 postow, to powinieneś wiedziec jak formulować tytuly.
zamykam. proszę do mnie lub do ktoregoś z moderatorów pw z linkiem do tematu, z poprawnym tytulem oraz z wlasciwym znacznikiem, a temat zostanie odblokowany smile.gif

edit: otwieram

--------------------

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 13.07.2025 - 17:37