![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam napisałem prosty skrypt galerii oparty na mojej ulubionej pętli for i html-owskiej if rame
Jednak mam jeden problem gdy wywala mi 47 miniatur całe to nie wygląda zbyt radośnie. Więc wymyśliłem aby umieścić jakoś w pętli swich a na dole numerki 1 2 3 4 jednak nie wiem jak przy przy kliknięciu 1 wybierał w pętli for od 1 do 10 na 2 to w pętli for oe 10 – 20 itd. Tylko szukałem w tablicach i swich ale nie wiem jak to zrobić :/ macie jakieś łopatologiczne pomysły. Ten post edytował uroczy 9.04.2006, 20:58:35 -------------------- .::
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat jednak nie na przy 1 wybierał by w pętli for os 1 do 10 ale nie wiem jak na 2 to w pętli for oe 10 – 20 itd. ![]() ![]() ps: popraw tytul o znacznik zgodnie z zasadami forum przedszkole ps2: jesli masz na mysli stronicowanie, to przejrzyj forum -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
myslałem o czym stakiam ale nie wiem jak zrobić zeby zwracał z $o z odpowiednim numerkiem po kliknieciu? np po kliknieciu na 1 zwracał $0=1 mogą być buttony z formulaża <input type .. , ale nie wiem jak to zrobic Ten post edytował uroczy 9.04.2006, 21:03:44 -------------------- .::
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przycisk robisz tak
Mozesz tez zrobic zwykly link Twoja petla switch powinna wygladac tak. Zwroc uwage na polecenie break;
-------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
dzieki wielkie wszystko działa oto mi chodziło tylko jaj mam zdrobione dolklejanie kodu
jednak pojaweił sie problem bo mam wyskrobany skrypt z jednej gazetki do wklejania kodu i url wyglada tak (wszystkie strony sa doklejane do index ) index.php?pokaz=gall/huf jesli dokleje index.php?pokaz=gall/huf?o=1 w url odsyłacza to nie zadziała czy musze towżyc nowy dokument php aby jego url był .pl\gal\huf.php?o=1 czy też da sie go pominąć ? -------------------- .::
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie poprostu ? daje sie w pierwsze zmiennej np i.php?a=1 a jak masz 2 to dodajesz & i.php?a=1&b=2 chyba kapisz
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
dzięki wielkie działa pieknie
![]() -------------------- .::
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
e tam, wszystiego nauczylme sie z praktyki, obslugujac i modyfikujac jp (naprawde pozadnie go zmodyfikowalem ^^) i czytajac poradniki na zsyp.pl
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:10 |