![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 4 Dołączył: 2.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Długo szukałem czegoś jak to zrobić i męczyłem się ale mi sie nie udaje. Problem wygląda tak
Pobierając dane o czym zapisuję je w klasie - nowe dane nowy obiekt Obiekt zwaraca mi dane przez tę funckje
do Smarty dane przesyłam tak:
$filmy jest to tablica z klasami index.tpl wygląda tak: Dane są wyświetlane ale zamiast tam gdzie powinny to na początku dokumentu i tylko wdety gdy podam dokłądnie numer klasy tj. $filmy[0] Co robię nie tak? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
{$filmy.tytul[idx]}
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 4 Dołączył: 2.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zadziałało tylko że wyswietla mi każdą literę osobno w oddzielnym wierszu.
Dlaczego nie chce mi tego wyśweitlić?? Ten post edytował BugsBunny 11.04.2006, 19:29:44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo przesylasz tylko jedna tablice jednowymariowa
wiec nie potrzebujesz seciotn, ani innych foreach w szablonie smarty wystarczy ze odwolasz sie tak Kod {$filmy.tytul} {$filmy.dzwiek} {$filmy.stan} a co do ostatniego postu to moze poprostu ta zmienna nie rowna sie ani 0 ani 1 nie mozesz jej poprostu wyswietlic i zobaczyc jaka ma ona wartosc? a tak wogole to nie wiem czy rozumiem twoj problem bo wg mnie to nie jest problem. tak tylko napisalem moze akurat trafilem w sedno:P Ten post edytował AxZx 11.04.2006, 19:42:38 -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
No teraz sięwyswietla dobrze ale dobrze, ale powstaje nowy problem gdyż wczesniej wyswietalłem tak
czyżbym teraz musiał umieścic to jakos w pętli żeby wpisało mi wszystkie klasy bo takie coś
NIE DZIAŁA. Co do tego STAN to wyswietla 1, czyli wszystko jest dobrze, a tego echo wyswietlić nie chce ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo nie masz zmiennej stan, tylko to jest funkcja
a co ci generuje funkcja pisz()? -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
Chyba powstałą by jakieś dziwne zapętlenie, jakaś rekurencja szalona czy coś.
przeceiż to jest chyba to samo ![]() |
|
|
![]()
|
|
jakie zapetlenie masz na mysli?
chyba jednak nie
-------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
aaa no tak, sorki moj blad, spojrzalem w pierwszym poscie w inna funkcje
jezeli chcesz przekazac wiecej niz jeden wpis do smarty to przekaz tablice dwuwymiarowa jakos tak to bedzie
a w smarty uzyj Kod {foreach item=zmienna from=$zmienna} {$zmienna.film} {/foreach} kombinuj a nie pytaj o takie rzeczy:P -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 3 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W Smarty istnieje coś takiego jak {sectionelse} i ja to robię tak jeśli tablica przekazywana przeze mnie może być jednoelementowa lub wieloelementowa. Może to nie jest elegancki sposób ale zdaje egzamin.
Jakby coś nie było jasne to pytaj Ten post edytował Aztech 2.05.2006, 19:48:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:23 |