![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam zamiar stworzyc branzowy wortal informacyjny. Do tej pory tesowalem mambo ale stwierdzilem, ze jest ono zbyt sztywne i wybor padl na ez publish, ktore aktualnie testuje. Poniewaz jestem zupelnym amatorem, ktory nie zna php mam kilka pytan: - w jaki sposob mozna stworzyc wlasny szablon witryny. Na ez.no znlalazlem jedynie demo, ktore opisuje jak zmienic szablon domyslny. W mambo jest to bardzo proste a tutaj nie za bardzo potrafie sie polapac w strukturze plikow - w podstawowej wersji ez jest bardzo malo komponentow. Nie ma na przyklad newslettera i mozliwosci umieszczania bannerow lub buttonow. Czy sa gotowe skrypty jak ma to miejsce w mambo czy tez trzeba je sobie napisac samemu w php (czyli odpadam ![]() - wogole jest bardzo malo dokumentacji na temat ez. czy jest szansa, ze w przyszlosci bedzie ona szersza? I na konie pytanie o blad podczas wyszukiwania... wyskakuje mi taki tekst "Nie znaleziono modułu Żądany moduł "SearchText=test&x=0&y=0" nie został znaleziony. Możliwym powodem jest: * Nazwa modułu jest niepoprawna. Spróbuj poprawić adres URL. * Moduł nie istnieje na tej stronie. * System używa URL, aby okreslić dostęp do serwisu WWW, jednak nazwa dostępu nie została podana. Spróbuj wstawić nazwę dostępu przed nazwą modułu w adresie URL." Slowo test pojawia sie w kilku miejscach na roznych stronach a system jakby tego nie widzial. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinieneś znać choć samą ideę języka php
![]() Mambo praktycznie dobry jest tylko dla blogów, a system templatów w nim jest kiepski Ten post edytował LamaMASTER 7.04.2006, 21:15:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Xaraya wyglada obiecujaco ale nie ma polskiego tlumaczenia
![]() A jaki cms polecilbys do redagowania wortalu? Moje wymagania to czytelny system newsow, newsletter, banery reklamowe, katalog firm, dobra i konfigurowalna wyszukiwarka (chodzi o mozliwosc przyporzadkowania np firmy/artykulu/produktu do konkretnej branzy). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:03 |