![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2005 Skąd: CBŚ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moje pytanie jest proste: Czy da się zmienić sygnaturę
Cytat Apache/x.x.xx (Win32) php/x.x.xServer at xxx.xxx.xxx.xxx Port 80 na np.: Cytat Apache Jesli się da, to w jaki sposób. Pozdrawiam Zuczek -------------------- "Kraj, który w technice nie postępuje, cofa się" - prof.S.Wł.Bryła
pajacyk.pl - a co Ci szkodzi kliknąć SOS please someone help me... ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da się. Na jakikolwiek tekst. Wystarczy przed wykonaniem kompilacji wyedytować plik src/include/httpd.h. Szukaj czegoś mniej więcej takiego:
Cytat #define SERVER_BASEVENDOR "Apache Group"
#define SERVER_BASEPRODUCT "Apache" #define SERVER_BASEREVISION "1.3.34" -------------------- Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec - Woody Allen
/home/env: Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.1 | FreeBSD 8.0 | NetBeans 6.8 | symfony 1.4 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2005 Skąd: CBŚ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Przed kompilacja, a jak mam juz zainstalowanego apache?
2. A co z php/x.x.x ? Jak to zmienić? -------------------- "Kraj, który w technice nie postępuje, cofa się" - prof.S.Wł.Bryła
pajacyk.pl - a co Ci szkodzi kliknąć SOS please someone help me... ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(zuczek @ 2006-04-07 15:29:09) 1. Przed kompilacja, a jak mam juz zainstalowanego apache? [...] To jest, że tak powiem, po herbacie. Cytat [...] 2. A co z php/x.x.x ? Jak to zmienić? A tutaj to ja już nie wiem gdzie grzebać ![]() Ale jest przecież w php.ini coś takiego jak expose_php. -------------------- Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec - Woody Allen
/home/env: Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.1 | FreeBSD 8.0 | NetBeans 6.8 | symfony 1.4 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w httpd.conf:
Kod ServerSignature Off To dostaniesz pusta linie. Kod ServerTokens Prod To jest minium info, dostaniesz: Kod Apache Server at 127.0.0.1 Port 80 Zeby pozbyc sie php: Kod expose_php = Off w php.ini Jesli chcesz inne opcje to rekompilacja, mozna na IIS zmienic ![]() -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:01 |