![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat: Polska Agencja Prasowa podała, że dziś ruszyło forum dyskusyjne, które jest współfinansowane przez budżet państwa i Unię Europejską. Niby nic w tym dziwnego, ale koszty jego uruchomienia sięgają absudru. W dodatku forum działa na darmowym skrypcie phpBB! http://www.webinside.pl/news/2146 http://www.forumpomorze.pl/ Jak dla mnie to przegięcie! -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli nikt tego nie zglosi na prokurature to zapewne przejdzie to plazem, a nawet jesi zglosi to niewiadomo co z tego bedzie.
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
moze php.pl powinno tez wystapic o dotacje :]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nieznacie może jeszcze jakiegoś regionu które chce kupić phpBB za tyle forsy?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to wieje niezłym przekrętem ;-]
Przeglądnijcie sobie teksty jakie oni na tym forum zamieszczają ![]() Cytat W jkego realizaję zaangażowanych jest 6 moderatorów (których zadaniem jest moderowanie dyskusji oraz tworzenie raportów i nateriałów z debat, które trafiają do mediów i samorządów), ekspert ds. PR, administrator techniczny oraz zespół sekretarsko-administracyjny. Łączny koszt projektu to 74 600 EURO, w tym koszt przygotowania protalu to ok. 10 tys. PLN (praca informatyków i grafików). Każda wydana złotówka podlega KILKAKROTNEJ NIEZALEŻNEJ weryfikacji i audytowi. Zważywszy na fakt, że dostają za to takie niebotyczne kokosy, to mogliby chociaż literówek nie robić (jkego oraz nateriałów). ![]() 10 tys. na informatyków (którzy skonfigurowali phpBB w 5 min. ![]() Ten post edytował Speedy 7.04.2006, 13:42:41 -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To chyba taniej by wyszło gdyby siadło kilku programistów i napisali ten system from scratch (od zera).
-------------------- Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec - Woody Allen
/home/env: Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.1 | FreeBSD 8.0 | NetBeans 6.8 | symfony 1.4 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powiem, ze od kilku miesiecy staram sie o dotacje unijna na uruchomienie biznesu i chol...... urzedasy byle czego sie czepiaja, a to za malo wskaznikow, a to cena sie zmienila
![]() Srednio 2 razy w tyg jestem w urzedzie miasta bo urzedasom sie nudzi i lubia gnebic podatnikow ![]() A na takie byle co ![]() ![]() -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kolejny przyklad: www.lomza.pl - miasto zaplacilo 17k zl za ta strone dla firmy przyjaciela prezydenta... no ale cos :]
-------------------- *Note: No animals were killed durning the construction of this post.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to jest możliwe tylko w polsce
![]() -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rząd płaci po 200 000zł za niektóre strony.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Afera chyba w 2004 w czerwcu była z policja.pl za 100k zł
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 335 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(GrayHat @ 2006-04-07 15:30:40) kolejny przyklad: www.lomza.pl - miasto zaplacilo 17k zl za ta strone dla firmy przyjaciela prezydenta... no ale cos :] a na dole : Cytat Copyright @ 2003...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(NuLL @ 2006-04-13 13:45:33) Przecież od dawna wiadomo, że w naszym "pięknym kraju" wiecej praw ma przestępca niż jego ofiara... ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Chewolf @ 2006-04-13 16:29:49) Cytat(GrayHat @ 2006-04-07 15:30:40) kolejny przyklad: www.lomza.pl - miasto zaplacilo 17k zl za ta strone dla firmy przyjaciela prezydenta... no ale cos :] a na dole : Cytat Copyright @ 2003... pewnie stopka jest CONST. i jest gdzies w configu tegoz "cms"`u zapisana ![]() -------------------- *Note: No animals were killed durning the construction of this post.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ke?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zaczyna mnie to śmieszyć, przypomina mi się takie powiedzenie, Polak jak zobaczy u swojego sąsiada 2 mercedesy to pomyśli jak mu je spalić, a w stanach (podane zupełnie przykładowo) pomyśli jak tu zrobić aby zarobić na 3 mercedesy i być lepszym. Morał: Dalej żyjemy w kraju w którym jak ktoś ma więcej (albo zarobi na czymś więcej) niż my to w łeb i wyrównać do naszego poziomu. Nie można zarabiać więcej co? Po drugie, poczytajcie troche o ROI przy takich projektach, jestem przekonany, że to nie było hop siup i zainstalowane forum, że w zespole programiści do 10%, a cała reszta to zespół merytoryczny, management itd. A może jest tak, że na tym forum siedzą sami "allegrowicze" którzy sprzedają cmsy za pare stówek aby sobie kupić nową karte graficzną? Panowie, bez urazy ale biznes to jest biznes, i ta kwota w cale nie jest wygórowana. Ale patrząc z perspektywy młodego człowieka który mieszka z mamą i tatą, to instalacja phpbb to 15 min, wprawienie designu to 2 godziny, i nagle słyszy że ktoś za efekt tej pracy był gotów zapłacić kilkadziesiąt tysięcy Euro? Heheh, niom w sumie można być w szoku. pzdr, patS P.S. Wesołych Świąt, i z daleka mi tam od komputerów, już sio.... ![]() ![]() ![]() -------------------- www.tigroup.pl Rozwiązania informatyczne dla sektora MSP.
Projektowanie i tworzenie stron www, dedykowane rozwiązania e-biznes, outsourcing usług programis |
|
|
![]()
|
|
Prywatne firmy niech sobie płacą ile chcą, moga zapłacić i milion zł za phpbb i mam to glęboko gdzieś.
Ale skoro takie coś jest finansowane z budżetu państwa (a wiec również przeze mnie i ciebie także) to już mi to nie jest obojętne. I to nie ma nic wspólnego z biznesem w tym przypadku, tylko bardziej z jakimś krętactwem. Cytat Ale patrząc z perspektywy młodego człowieka który mieszka z mamą i tatą, to instalacja phpbb to 15 min, wprawienie designu to 2 godziny, i nagle słyszy że ktoś za efekt tej pracy był gotów zapłacić kilkadziesiąt tysięcy Euro? Heheh, niom w sumie można być w szoku. No cóż, no comments - nie wiem czy tylko udajesz czy to tak na serio? ![]() ![]() Ten post edytował spenalzo 14.04.2006, 16:34:39 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(spenalzo @ 2006-04-14 17:30:55) Cytat Ale patrząc z perspektywy młodego człowieka który mieszka z mamą i tatą, to instalacja phpbb to 15 min, wprawienie designu to 2 godziny, i nagle słyszy że ktoś za efekt tej pracy był gotów zapłacić kilkadziesiąt tysięcy Euro? Heheh, niom w sumie można być w szoku. No cóż, no comments - nie wiem czy tylko udajesz czy to tak na serio? ![]() ![]() Od tego aby stwierdzić czy doszło do "przekrętu" czy nie są odpowiednie instytucje w tym temacie, wyrokowanie z waszej strony jest niczym innym jak ujadaniem .... Do tej pory z udostępnionych informacji, wynika iż nikt mimo wielu wypowiedzianych słów, nie złożył pisemnie żadnego zastrzeżenia z odpowiednimi podstawami. Powtórzę, że projekt tego typu to nie tylko postawienie forum, to także (a często przedewszystkim) mnóstwo innych kosztów, odsyłam do oficjalnego wyjaśnienia http://forumpomorze.pl/wiadomosc.phphttp://forumpomorze.pl/wiadomosc.php Kwota ta nie jest, żadną rewelacją, chyba że jest to kwota którą wzieli programiści za skonfigurowanie i postawienie forum, a tak przecierz nie jest. Na tym kończę wypowiedź w temacie ![]() @spenalzo Masz jakąś nowinke, rewelacje na mój temat której nie znam? Podziel się ![]() pzdr, patS P.S. Osobiste "wycieczki" wątpliwej treści (@spenalzo i inni zainteresowani) proszę kierować na PW. -------------------- www.tigroup.pl Rozwiązania informatyczne dla sektora MSP.
Projektowanie i tworzenie stron www, dedykowane rozwiązania e-biznes, outsourcing usług programis |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 7 Dołączył: 5.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Parę słów w obronie Łomży - sam pracowałem nad projektami związanymi z Urzędem Miejskim (bynajmniej z Łomżą nic mnie nie łączy) i wiem, ile jest roboty z połączeniem całego bajzlu jaki mają w urzędach w jakąkolwiek logiczną całość. Do tego dochodzi jeszcze porozumiewanie się z urzędasami co może straszliwie nadwyrężyć nerwy. 17 kawałków za portal miejski to raczej nie jest wygórowana kwota. Prawda jest taka, że jeśli chce się dostać sensowne zlecenie w Polsce - należy szukać go w budżetówce...
Wam też pewnie zdaża się wykonywać zlecenia za psie grosze i pracować w atmosferze "dokręcanej śruby". Czy nie piękniej by się żyło dostając za portal 17k i mogąc sobie pozwolić na rzetelny podział pracy między programistów, grafików i testerów? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 23:22 |