![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 3 Dołączył: 4.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
jak w temacie - czy ktos moze mnie pokierowac jak moge zmienic rozmiar (w pixelach) do okreslonego i drugo trzyma 'aspect ratio' i potem taki juz zresizowany wrzucam jako blog do bazy danych. szukalem troszke w google-ach, ale tam zawsze znajdowalem jak zmienic rozmiar pliku na dysku poprzez php. prosze o pomoc - o jakies linki, skrypty, wskazówki - cokolwiek.... z gory wielkie dzieki maciek -------------------- Personal portfolio: www.ziehlke.com
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz tutaj skrypt tworzacy miniaturki:
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 3 Dołączył: 4.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiec jak powinienem to zrobic - wrzucic plik na serwer z tymczasowa nazwa , zmienic rozdzelczosc i dopiero potem wrzucic go do bazy ?
czy moge to zrobic w locie bez zapisywania na dysku ? -------------------- Personal portfolio: www.ziehlke.com
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w locie raczej sie nie da, musisz zapisac plik na serwerze i dopiero wykonac skrypt miniaturkujacy zdjecie. Potem mozesz go przerzucic gdzie chcesz.
Tak czytam Twojego posta i nie jestem pewnien: chcesz trzymac zdjecie w katalogu czy w bazie danych?? |
|
|
![]()
|
|
w bazie danych jako blog
-------------------- Personal portfolio: www.ziehlke.com
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php domyślnie zapisuje plik tymczasowy na dysu po czym sam go kasuje więc tym się nie przejmuj.
-------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
wielkie dzieki za podpowiedz, ale wtedy czy ten skrypt bedzie mi przydatny - a jak nie to czy mozesz mnie do czegos pokierowac ? moze zrobiles kiedys cos podobnego ?
maciek -------------------- Personal portfolio: www.ziehlke.com
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:26 |