![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-zeezoo- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Potrzebowałbym skryptu opartego na sesji, który nie będzie wymagał żadnego logowania etc etc... Chodzi mi tylko o to by użytkownik nie był wstanie wywołać adresu 2.php nie wchodząc wcześniej na stronę 1.php... Podsumowując 1. Użytkownik wchodzi na stronę 1.php, dane są dodawane do bazy [IP, ID, DATA] 2. Użytkownik klika na link, który przekierowuje na strone 2.php 3. Na stronie 2.php sprawdzane jest czy użytkownik odwiedził stronę 1.php i jeśli tak to strona jest wyświetlana 4. Jeśli użytkownik nie odwiedził strony 1.php, tylko wpisał w przeglądarkę adres strony 2.php to pokazuje mu się odpowiedni komunikat Z góry bardzo dziękuję, jestem w stanie nawet zapłacić za wykonanie takiego [zapewne prostego] skryptu ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może wystarczy $_SERVER['HTTP_REFERER']?
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Skąd: Columbus Georgia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pierwszej stronie ustaw wartosc w sesji pod jakas zmienna
i sprawdzaj ja przy wywolaniu drugiej strony, jesli nie istnieje to uzytkownik wszedl w druga strone z pomineciem peirwszej i wtedy uzywajac header(...) przykieruj go do pierwszej strony .. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 00:31 |