![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-cythrus- |
![]()
|
Goście ![]() |
witam,
generalnie... po dlugich a ciezkich zmaganiach udało mi się zorganizować coś takiego:
i prosta stronka
i chce, zeby sie login i haslo zapisaly w sesji i zebym nie musial sie logowac przy kazdym odswiezeniu... nie mam pojecia dlaczego jest zle :/ przeciez po wywolaniu access.php skrypt tworzy $login i $pass i juz potem nic nie zmienia... czy zmienia, tylko ja nie widzę co...? heup :/ męczę się juz kilka tygodni, a to zwykłe logowanie przecież! wstyd ![]() Ten post edytował cythrus 27.04.2006, 01:31:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprobuj moze:
dopisac do tego pierwszego zamiast ostatniej linijki... -------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
-cythrus- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
kurde :/ wtedy $kto ma wartość "" czyli żadną :/ to by znaczyło, że $_SESSION['login'] nie jest tworzone?
to by było logiczne o tyle, ze jak nie jest tworzone, to za kazdym razem
ma wartosc false :| a $_SESSION['login'] powinno być dostępne przez cały czas trwania sesji przecież ![]() access.php rozpoczyna sesję... muszę dać znowu session_start() na stronie, którą chcę zabezpieczyć tym skryptem? bo jak tak zrobie, nie ważne czy przed czy za include access.php, to pisze ze mam blad w wierszu 21 pliku access.php, czyli tutaj:
aha, poprawiłem elese na elseif, żeby sprawdzał, czy zmienna sesji została w ogóle utworzona... zaraz editne w poprzednim poście ciągle proszę o pomoc :/ Ten post edytował cythrus 6.04.2006, 15:41:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 347 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2005 Skąd: Inowrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
session_start(); musisz dawac na poczatku strony (zawsze) gdy uzywasz sesji
![]() a w wyzej podanym kodzie masz niedomkniety nawias okragly po $_SESSION['pass'] -------------------- |
|
|
-cythrus- |
![]()
|
Goście ![]() |
...poprawiłem nawiasy i juz nie ma bledu... ale dalej przy kazdym odswiezeniu stronki musze podac login i haslo, w najlepszym wypadku, kiedy nic sie na stronce nie zmienia, to wyskakuje informacja, ze odswiezenie nie jest mozliwe bez ponownego wyslania informacji do stronki i musze potwierdzac, zeby wyslal... ani to wygodne ani estetyczne - jakies pomysly? :| na prawde nie rozumiem dlaczego login i haslo nie zostaja w sesji... a moze zostaja, tylko ja je jakos zle sprawdzam?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 20:34 |