![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykładowo robię funkcję:
Dodałem specialnie po jednej pozycji w array, bo to przykład. Stosuję funkcję:
W rezultacie powinno mi się wyświetlić "tekst", ale w kodzie mam poprostu <? echo tekst; ?> Co jest grane i czemu tak jest? Próbowałem bez <? i ?>, z '', "" itp. Niestety brak rezultatu. Wiem, że mógłbym zrobić poprostu \\1 i by mi wyświetliło, ale chciałbym np. zrobić [tekst:$zmienna] no i kupa - nic nie działa, pytajniki mam w kodzie, a bez nich wyświetla mi się echo test; Co mam z tym zrobić? Z tego co pamiętam wcześniej jakoś udało mi się przez preg_replace zamieniać normalnie tak, że php zostało parsowane, teraz jednak nie idzie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie rozumiem twojego problemu..
to chyba mówi samo za siebie, czyli Kod "#\[tekst:(.*?)\]#si" z Kod [text:$zmienna] zamienia na Kod "<? echo $zmienna; ?>" przeciez preg_replace nie parsuje php - eval(); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hehe no niezły jazz skoro nie parsuje php. No to co z tym fantem mam zrobić? Czego użyć żeby parsowało?
edit Taa i znowu zostanie temat bez odpowiedzi, nigdzie nie idzie znaleść forum gdzie ktoś będzie się znał na rzeczy normalnie... Ten post edytował LamaMASTER 5.04.2006, 20:24:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:36 |